Saç Bakımında Keratinin Önemi

Saç Bakımında Keratinin Önemi

Saç tellerinde, tırnaklarda ve ciltte doğal olarak oluşan keratin saçın yapı taşı olarak kabul edilen bir proteindir. Saçların sağlıklı ve bakımlı olmasında keratine önemli bir görev düşer. Bunun temel nedeni keratinin hücre büyümesini ve protein sentezini teşvik ederek hücresel fonksiyonları düzenlemesidir.

Saç bakım yağı çeşitlerinde en sık kullanılan bileşenlerden biri olan keratin, saç tellerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Saç tellerinin esneme gücünü ve gerilme kabiliyetini artırır. Saçta doğal olarak bulunan keratinin sağladığı koruyucu kaplama UV ışınlarının zararlı etkisi, çevresel faktörler ve saç şekillendirme işlemlerinin sık uygulanması gibi etkenlere bağlı olarak zaman içinde ortadan kalkar.

Bu nedenle keratin içeren saç bakım yağı ve diğer saç bakım ürünleri mutlaka saç bakım rutinine dâhil edilmelidir. Sektörünün öncü ismi Gratis dünyanın önde gelen markaları tarafından özel olarak formüle edilen saç bakım ürünlerini sizlerin beğenisine sunar. Siz de saçlarınızın yapısına ve ihtiyaçlarına en uygun ürünleri seçmek için Gratis’i ziyaret edebilir, oluşturacağınız doğru saç bakım rutini ile sağlıklı ve bakımlı saçların keyfini çıkarabilirsiniz.

keratinli bakim

 

Keratinin Saça Faydaları Nelerdir?

Saç için son derece faydalı olduğu bilinen keratin saçların kırılmasını, kabarmasını ve saç şekillendirme uygulamalarında karşılaşılması olası ısı hasarını önlemeye yardımcı olur. Keratin aynı zamanda saçların büyümesini destekler. 18 amino asidi birleştiren bir zincir olan keratinin eksikliği durumunda daha kuru, cansız, hasarlı, kırılmaya ve kopmaya yatkın saçlarla karşı karşıya kalınır. Sağladığı faydalar nedeniyle saçların pürüzsüzleştirilmesi ve saçlardaki kabarmanın giderilmesi amacıyla topikal olarak kullanılabilir.

Daha önce belirttiğimiz üzere saçın yapı taşı olarak anılan keratin saç tellerinin her birini oluşturan lifli bir protein olarak tanımlanabilir. Saçlar çeşitli etkenlere bağlı olarak zarar gördüğünde saçların doğal yapısının onarılması ve güçlendirilmesi için keratin içeren saç bakım ürünlerinin kullanımına ihtiyaç duyulur.

Saç bakım rutinine keratin eklemek saçların daha sağlıklı olmasını ve daha bakımlı görünmesini sağlamanın etkili bir yoludur. Keratin içeren ve yağ ya da serum formunda bulunan saç bakım ürünleri hasar görmüş saçların güçlendirilmesine yardımcı olur. Saç bakım rutininde keratin içeren saç bakım yağı ve diğer saç bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması sonucunda daha yumuşak, parlak, sağlıklı ve pürüzsüz saçlara kavuşulabilir.

Keratin Eksikliği Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

Saçlara çok sık kimyasal işlem uygulanması, ısılı işlemlerle saçların çok sık şekillendirilmesi ve çeşitli diğer etkenlere bağlı olarak saçların keratin yapısı zaman içinde bozulabilir. Keratin azalınca saçlar güçsüzleşmeye, incelmeye, zayıf ve bakımsız görünmeye başlar. Güçsüzleşip incelen saçlarda kırılmalar ve dökülmeler yaşanması kaçınılmaz bir durumdur.

Keratin içeren ürünlerin saç bakım rutinine dâhil edilmesi hâlinde saçların ihtiyacı olan koruma sağlanır ve saçlar güçlendirilir. Bu sayede saçların kırılması ve koparak dökülmesi önlenebilir. Keratin saçları güçlendirme, besleme ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını teşvik etme özelliğine sahip olsa da saç dökülmesinin farklı nedenleri olabileceğinden saç bakım rutini kapsamında saçın tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterilmelidir.

Siz de daha sağlıklı, bakımlı, canlı ve parlak saçlara sahip olmak için doğru bir saç bakım rutini oluşturmayı ihmal etmeyin. Saç bakım rutininden istediğiniz faydayı sağlamak için ilk yapmanız gereken saç tipinize ve saçınızın ihtiyaçlarına uygun saç bakım ürünlerini seçmektir. Gratis’in her saç tipine ve ihtiyacına uygun, dünyaca ünlü markalar tarafından üretilmiş kaliteli saç bakım ürünleri arasından en doğru ürünleri seçerek saç bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir