Porselen Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Birçok mutfak gereci porselen olarak hayatımızda yer edinmektedir. Moda çok hızlı değişse de porselenin modası kolay kolay geçmeyecektir. Porselenin anavatanı ise Çek cumhuriyeti olarak bilinmektedir.

İnce porselen iyi bir işçiliğe sahiptir ve kalitelidir. Porselenin kalitesini anlamak için ışığa tutmamız gerekmektedir. Işığa tutulduğunda arka taraf gözüküyorsa yani ışık gözüküyorsa ince porselen olmaktadır. Porselenin içeriği oldukça önemlidir. Zararlı kimyasal maddeler bulunmayan ürünler tercih edilmelidir.

İyi bir porselen kalitesini anlamak için marka tek başına yeterli değildir. Birçok taklit marka ve porselen ürünler de piyasada bulunabilmektedir. Seramik ürünleri de porselenden ayırt edebilmeniz gerekmektedir. Seramik porselene göre çok daha dayanıksızdır. Porselen, sert porselen ve yumuşak porselen olarak ikiye ayrılmaktadır. Sert porselen daha sağlam ve darbelere karşı dayanıklıdır. Yumuşak porselen Bone China olarak adlandırılır. İyi bir porselene sahip olmak için ince porselen tercih etmenizi önermekteyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir