Dilek Türkan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Dilek Türkan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ülkemizin Türk müziği geleneğinin en başarılı temsilcilerinden biri olan Dilek Türkan, kariyerine geleneksel Türk müziğiyle başladı ve zamanla müziğini Batı Müziği Senfoni Orkestraları, caz ve halk müziği formatlarında birçok önemli eserle buluşturdu.

dilek turkan

Türk müziğini modern ve kendine has tarzı ile seslendirmek isteyen Dilek Türkan İncesaz Grubunun Mazi Kalbimde ve Kalbimdeki Deniz isimli albümlerinde solist olarak yer alır. 2013 yılında gruptan ayrılarak solo olarak devam etmiştir.

Türk müziğinin ezgilerini modern bir bakış açısıyla geniş kitlelere ulaştıran sanatçı, solo kariyerine Kalan Müzik etiketiyle çıkardığı ilk albümü “Aşk Mevsimi” ile adım attı. Sony Müzik etiketiyle yayımlanan ve büyük ilgi gören “An” ve “Suya Söyledim” albümleri, Türk Müziği alanında birçok başarı elde etti.

“An” albümünde yer alan besteleri ve şarkı sözleriyle müziğinin ifade gücünü arttıran sanatçı, 2022 yılında yeni projesi “İZ”i Ada Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluşturdu. Farklı sanatçılarla gerçekleştirdiği projelerle müzikteki arayışını sürdüren Türkan, dünyanın dört bir yanındaki dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir