Kadınları Aşağılayan Dizi Yalı Çapkını

Star TV’nin yeni dizilerinden olan Yalı Çapkını, ilk bölümüyle ekranlara geldi. İlk bölümde hamamda geçen sahnede kadınlar oğulları için gelin seçiyorlar. Müzik eşliğinde dans eden kızlar arasından bir tanesini gözüne kestiren erkek annesi, kızı yanına çağırıyor. Kız hakkında konuşan ikili, 2022 dünya şartlarına uymayacak konuşmalar yapıyor. Kızın eline hiç erkek eli değmediğini söyleyen tanıtıcı kadın, hamamdaki kızı adeta pazarlıyor. Beğenilen kız göbek taşının üzerine çıkarılıp adeta satışa çıkarılırcasına peştemali üzerinden çekiliyor. İçerdeki tüm kadınlar, çıplak kalan kadın bedenini inceliyorlar. Böylece oğullarına layık olan kızı bulmuş oluyorlar.

yali capkini beril bozam

Çetin Tekindor, Şerif Sezer, Afra Saraçoğlu, Emre Altuğ, Beril Pozam, Mert Ramazan Demir gibi isimlerin rol aldığı Yalı Çapkını dizisi tepki çeken bir sahne ile gündem olmaya çalışıyor. Gelin seçmek için hamamda kızların havlularını çıkarıp inceleme yapılan anlarda çıplak kalan kadın oyuncu Beril Pozam’dır. Kadınların aşağılandığı bu sahneleri oynayan kadın oyuncuları da şiddetle kınamak gerek.

Beril Pozam kimdir, nereli?

Beril Pozam, tiyatro sanatçısıdır. Sahne teknisyeni, çevirmen ve oyuncu olan Beril Pozam Tiyatro ve dizi film oyuncusu. 1995, İstanbul doğumlu. 2017 yılından beri tiyatro çalışmaları yanı sıra dizilerde de oynamaktadır. 2019’da rol aldığı Afili Aşk dizisinin Nazmiye Yenge’si Beril Pozam, bu rolü ile tanınmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir