Evde Kalmışlık Psikolojisi

Ülkemizde evlenme çağı denilen yaşlar vardır. Bu yaşlar kadınlarda genelde 20-30 arasını kapsar. Erkekler için evlenme yaşı 40’a kadar gidebilmektedir. Yaşların belirlenmesinde biyolojik saat dediğimiz hormonlarla ilgili bir tabir de etkilidir. Kadınların anne olabilmesi belirli yaşlardan sonra ya tamamen imkansız ya da tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden anne olmak isteyen kadınların biyolojik saatleri göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

“Evde kalma” tabiri iş güç sahibi kadınları çok fazla etkilemiyor gibi görünse de onlar için de önemlidir. Bazı kadınlar umursamaz görünürler ancak içten içe “evlenme” istekleri vardır. Evde sürekli annelerinin yanında duran, kadınlarla altın günlerine giden, temizlik ve yemek yapan bir kızın ise üzerindeki baskı çok başkadır. Orta yaş ev hanımlarıyla bir arada olan kızların bir an önce evlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde psikolojileri bozulmaktadır. Çünkü onların ev işleri ve evlilik hayatından başka anlatacak bir şeyleri yoktur.

Etrafındaki tüm kız arkadaşları yavaş yavaş evlenen birinin evlenme isteğinin oluşması normaldir. Arkadaşlarının düğün öncesi koşturmalarına, ev hazırlıklarına ve mutluluğuna şahit olan kız belli bir yaşı geçtiyse kendini kötü hissetmeye başlar. Eğer evlenmeyi planladığı biri de yoksa kıskançlık krizlerine girebilir. Zamanla evli arkadaşlarıyla arası açılır. Onları farklı bir dünyada görür. Bir de çocuk haberleri gelmeye başladıysa psikoloji yerle bir olur. Eğer çevrenizde böyle biri varsa anlayışlı olmakta fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir