Asya Kaplan Sivrisineği Herkesi Canından Bezdirdi!

Türkiye’nin birçok yerinden sivrisinek haberleri gelmeye devam ediyor. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sivrisinekler, açık alanlarda oturmak isteyenlere özellikle akşam saatlerinde rahat vermiyor. Isırdığı yeri şişiren ve ilaçlamaya da dirençli olduğu söylenen sinekler herkesi canından bezdirdi.

asya kaplan sivrisinegi yakarca sinegi

Asya Kaplan Sivrisineği Herkesi Canından Bezdirdi!
Asya Kaplan sivrisineği Türkiye’de var mı?

Sadece ülkemizde değil birçok ülkede de hayatı zehir eden sineklere Asya Kaplan Sivrisineği adı veriliyor. Ülkemizde ise Yakarca adıyla anılıyor. Siyah üzerine beyaz çizgileri olan ve uzun bir kuyruğa sahip olan sineğin ısırığı tehlikeli olabiliyor. Maalesef ki ülkemizde özellikle İstanbul ve İzmir’de de görülüyor.

Asya kaplan sivrisineğinin ısırığı, diğer sineklerden farklı olarak bölgede iltihaplı şişlikler oluşturuyor. İltihabın vücuda yayılmaması için, patlatılması oldukça sakıncalı. Vücudunuzda ortaya çıkan iltihaplı şişliklerin tedavi edilebilmesi için mutlaka bir doktora başvurmanızı öneriyoruz. Asya kaplan sivrisineğinin zehirli olmadığını ancak kan emme sırasında salgıladığı bir madde ile alerjik reaksiyona ve ciddi cilt lezyonlarına sebep olduğunu belirten AİD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can, sineğin kan emdikten sonra ölmemesi ve birkaç kez kan emebilmesi nedeniyle hastalık bulaştırma riskinin de yüksek olduğuna işaret etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir