Şile’de Denize Girilebilecek Yerler, Şile Plajları Giriş Ücretleri

Şile plajları, İstanbul’un doğayı ve denizi birleştiren bir güzellik olan içerisinde, ziyaretçilerini mest eden bir mekandır. Bu güzel plajların nerede olduğu ve giriş ücretleri merak edilmektedir. İşte bu harika plajları sizin için bir liste haline getirdik.

İstanbul’da şehir yaşamının karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için denize yakın ve sakin plajlarda boş zamanlarını geçirmek çeşitli seçenekler sunmaktadır. Şile ve Kilyos plajları, Anadolu ve Avrupa yakalarında parlayan yıldızlardır ve İstanbul’un en popüler plajlarını bünyesinde barındırır. Bu yazımızda, göz kamaştıran Anadolu yakası bölgesi olan Şile ve Şile Plajları hakkında harika bilgiler vereceğiz.

Şile Halk Plajı / Ayazma Plajı

Şile plajları denildiğinde, İstanbulluların aklına ilk gelen seçenek elbette Şile Halk Plajı’dır. Şile Halk Plajı veya diğer adıyla Ayazma, adeta sakinliğin İstanbul’daki diğer adıdır. Ayazma, insanların denizin mavisiyle buluştuğu, berrak suların tadını çıkardığı harika bir plajdır ve 1175 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindedir. Doğal bir sit alanı olmasının yanı sıra mavi bayraklı olmasıyla da dikkatleri çekmektedir. Hafta sonu kaçamaklarınızı değerlendirmek için Şile Halk Plajı’nı listenizin başına ekleyebilirsiniz. Ayazma, Şile’nin en görkemli plajlarından biridir ve sosyal imkanlar açısından oldukça dikkat çekicidir. Plaj çevresinde şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar bulunurken, tuvalet ve giyinme kabinleri de hizmetinizdedir. Plajın yakınındaki büfelerden istediğiniz yiyecek ve içecekleri satın alabilirsiniz. Ayazma Plajı veya diğer adıyla Şile Halk Plajı’na giriş ücretsizdir.

Kumbaba Plajı Şile

Şile’nin Bizans İmparatorluğu döneminden kalma eğlence ve dinlenme alanlarından biri olan Kumbaba Plajı, kum banyosu için kullanılan oldukça görkemli bir yerdi. Hala eğlence mekanı olarak kullanılan bu plaj, Kumbaba Tepesi’ne yakın bir konumda olduğu için yıl boyunca turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Ayrıca bölgedeki kumların pek çok hastalığa iyi geldiği söylentisi, sağlık turizminin de etkisini göstermektedir. Sevdiklerinizle keyifli bir kaçamak planlıyorsanız, Şile plajları arasına Kumbaba’yı eklemenizde fayda vardır. Turistik açıdan ilgi çekici olmasının yanı sıra, İstanbullulara harika olanaklar sunan Kumbaba Plajı, deniz ve kum keyfinin yanı sıra kamp deneyimini de yaşamanıza imkan sağlar. Hem karavan hem de çadır kampçılığı için tercih edebileceğiniz bu bölgede, sosyal imkanlar da oldukça tatmin edicidir. Plajda konaklamak isteyenler için tuvalet, duş ve soyunma kabinleri bulunurken, yemek arzu edenler için ise kafeteryalar vardır. Giriş ücreti hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 250 TL’dir.

kumbaba plaji

Şile Uzunkum Plajı

İstanbul’da sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için öncelikli tercih hiç şüphesiz Şile Uzunkum Plajı’dır. Bu plajda deniz ve yeşilin iç içe geçtiği, doğanın en cömert yanını gösterdiği bir atmosferde sadece denizin güzelliğine değil, doğanın harikalığına da âşık olacaksınız. Mavi bayraklı bir plaj olan Şile Uzunkum Plajı, tertemiz bir denize sahiptir ve yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır. Yaz aylarının en eğlenceli mekanında sevdiklerinizle unutulmaz dakikalar yaşayabilirsiniz. Uzunkum Plajı, bir halk plajı olmasının yanı sıra Aqua Beach Club gibi lüks bir kompleksi de bünyesinde barındırarak kusursuz hizmetler sunmaktadır. Huzurlu bir dinlenme için tercih edebileceğiniz bu plajda soyunma kabinleri, duş alanları, şezlonglar ve daha birçok imkan sizi bekliyor. Üstelik tüm bu avantajlar giriş ücretine dahildir. Ayrıca plajda oluşturulan plaj voleybolu alanı, eğlenceyi doruklarda yaşamanıza olanak sağlar. Giriş Ücreti: Hafta içi: 180 TL Hafta sonu: 240 TL’dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir