Kontakt Lens Kullananlara Tavsiyeler

Gözlerinin görmesinde bozukluk olanların birkaç seçeneği vardır; gözlük kullanmak, lens kullanmak veya lazer ameliyatı olmak. Ameliyatlardan kaçınanlardansanız gözlük kullanabilirsiniz. Gözlük kullanmak, yazın denize veya havuza girerken sizi çileden çıkarabilir. Bir de göz numaranız ileri ise gözlüksüz hiçbir tatilden keyif almazsınız. Bu durumda kontakt lensler en iyisidir.
Eğer uzun süredir lens kullanıyorsanız elbette bilgi sahibi olmuşsunuzdur ancak yeni başlıyorsanız size birkaç önerimiz olacak.

Lens Markası Tavsiyeleri, Öneriler
*Lens kullanmadan önce mutlaka ellerinizi iyice yıkayın. Mikrop barındıran eller ile gözlerinize bulaştırabilirsiniz ve sonrası sürekli kaçınma ve gözlerin kızarması olur.
*Lensinizi beklettiğiniz solüsyonu uzun süre kullanmayın, sık sık değiştirin.
*İyi bir solüsyon markası kullanın. Bio True marka tavsiye edilir.
*Eğer miyopsanız Air Optix veya Acuvue Oasys markalarını tavsiye edebiliriz. Bu markaların oksijen geçirgenlikleri fazladır.
*Gözlerinizde lens varken asla ağlamayın. Gözyaşları lensin yapısını bozmaktadır.
*Eğer solüsyonunuz kalmadıysa suni gözyaşı olarak adlandırılan tears naturale free gibi damlalarla lensleri temizleyebilirsiniz.

Lensler neden bulanık gösterir?
Lensler gözünüzde uzun süre kaldığında ve kullanım süresi dolduğunda gözünüzün önünde perde varmış gibi göstermeye başlar. Lensler gözünüzdeyken gözlerinizi kaşırsanız lenslere zarar verirsiniz ve yine perde arkasından bakar gibi görmeye başlarsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir