5 Buçuk Aylık Doğdu

 

Amerikalı fotoğrafçı baba Benjamin Miller’in eşi tam 25 haftalık bir gebelikten sonra bebeğini prematüre olarak dünyaya getirdi. Her ne kadar yaşama şansı çok düşük olsa da hastanede doktor ve hemşirelerin titiz çalışmalarıyla bebek hayata bağlandı. Ward Miles adındaki erkek bebek 15 hafta erken dünyaya geldi. Parmak bebek denilecek boyutlardaydı. Annesinin onu kucağına ilk kez alabilmesi günler aldı.

Ward bebek tam 107 gün hastanede koruma altında kaldı. Babası fotoğrafçı olduğu için de her anı ölümsüzleştirdi. Fotoğraf ve videolarla destekleyerek diğer prematüre bebek sahibi ailelere umut ışığı oldu. Mucize bir hayata bağlanış öyküsü bu. Annenin de çaresizliği ve bebeğinin yaşayacağına inanışı mutlu olmaya yetiyor.

Şu anda Ward 16 aylık ve gayet sağlıklı. İşte aşamalı olarak fotoğraflar..

25. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 34 cm, ağırlığı 650 gram kadardır.

Yirmibeşinci hafta civarında bebeğin omurilik (vertebra) yapıları kemik, eklem ve bağlarıyla şekillenmeye başlar. Akciğerlerdeki kan damarları gelişir. Burun delikleri açık hale gelir. Kemikleri şekillenmeye devam eder.

25haftalikbebekultransonu

26. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 35 cm, ağırlığı 760 gram kadardır.

Yirmialtıncı haftada akciğerlerde alveol denilen hava kesecikleri gelişmeye başlar. Akciğerlerde sürfaktan denilen madde salgılanmaya başlar. Sürfaktan akciğerlerdeki hava keseciklerinin iç yüzeyini kaplar ve solunuma yardımcı olur. Bu haftalarda erken doğan bebeklerin solunum yapabilmesi için bu gelişmeler çok faydalıdır. Bebeğin cildindeki yağ ve ter bezleri aktifleşir. Tırnaklar, kaş ve kirpikler uzamaya devam eder. Etraftaki sesleri ve sizin sesinizi duyabilir, ani seslere hareket ederek karşılık verebilir. Dışarıda yoğun ışık varsa bunun az bir kısmı rahim içerisine geçebilir ve bebek bunu farkedebilir. Bebek dışarısının aydınlık veya karanlık olduğunu farkeder. Bebeğin cildi hala incedir ve  ciltteki kan damarları görünecek şekilde ışığı geçirir.

26haftalikbebeginultrasongoruntuleri

Bu bilgilere göre Ward bebeğin yaşaması gerçekten büyük bir mucize..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir