Hızlı Saç Uzatmak Mümkün

 

Uzun saçlara sahip olmak isteyen birçok kadın var. Herkesin saçı sağlıklı bir şekilde uzamıyor malesef. Bazen saçlar uzarken uçları kırılabiliyor, cansız ve güçsüz hale geliyor. Kuaföre gidip uçlarından kestirme gereği duyuluyor. Sürekli uçlarından kesilen saçların da uzaması engellenmiş oluyor.

Hem sağlıklı hem de uzun saçlara çok çabuk ulaşabilmenin bitkisel yöntemleri bulunuyor. Haftada 1 cm saç uzatmayı vaad eden bir formül için gereken malzemeler: sinameki izmir araç kiralama bitkisi, tatlı badem yağı ve Bemiks ampül (2 ml kutuda 5 ampül). Sinameki aktarlarda bulunuyor. Azar azar da satın alınabilir, paketlerde de satılıyor. Bemiks, B vitamini içeren bir ampüldür ve eczanelerde satılıyor.

Bir tutam sinamekiyi yarım çay bardağı su içinde kaynatın. Bir kapak badem yağına bir ampül B ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı saç diplerine sürüp 4-5 saat bekletin. Hatta konya evden eve nakliyat sabaha kadar da bekletmenizde sakınca yok. Bu kürü haftada 1 kez yapabilirsiniz. 2 ayda farkı fark edeceksiniz.

Başka bir yöntem ise havuç kürü :

2 adet orta boy soyulmamış havuç, 1 adet yumurta , 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı badem konya kombi servisi yağı gerekli. Saçlarınız kısa ise bu malzemeler fazla gelebilir. Taze olarak hazırlamak gerektiği için yarısını hazırlamalısınız.

Havuçlar rendelenir ve kaynamakta olan 3 su bardağı suya ilave edilir. 20 dakika kaynatılır ve ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır. Oldukça ılık bir hale geldiğinde(yumurta pişmeyecek kadar) havuç taneleri süzülerek atılır. Hazırlanmış olan bu havuç çayının içerisine çırpılmış yumurta ilave edilir ve böylece havuç maskesi hazır olur. Uygun bir uygulama şişesine koyduktan sonra sık sık çalkalayarak önce saç diplerine uygulanır ve 5 dakika kadar masaj yapılır. Ardından kalan malzeme tüm saça uygulanır ve streç film vb. gibi bir malzemeyle sarılır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir