Can Yaman Haklı Mı?

Oyuncu Can Yaman, Kelebek gazetesine verdiği röportajda “Oyuncular ikiye ayrılır; libidosu olanlar, libidosu olmayanlar. Son yıllarda işi tutmayan jönlere bak; hepsinin libidosu olmayan partnerleri vardı. Seyirciye ‘Bunlar gerçekten sevişiyor mu sevişmiyor mu’ diye sordurtmazsan o iş tutmaz. Demet’le (Özdemir) bizim çekimimiz tavandı” dedi.
Bu sözler yankı uyandırdı. İşte ona gelen bazı cevaplar:

canyaman

Cengiz Semercioğlu: Can’ın orada söylediği özellikle romantik komedilerde çiftlerin arasındaki çekim gücünün seyirciye geçmesi. “Erkenci Kuş” yayınlandığı süre boyunca Can’la Demet acaba sevgili mi değil mi diye bu yüzden tartıştık zaten sürekli. Sahiciydi.

Ama Kıvanç Tatlıtuğ’la Beren Saat’in “Aşk-ı Memnu”su da sahiciydi. Hatta sette birbirlerinden çok hazzetmemelerine rağmen. Hoşlandığın biriyle daha iyi aşk sahnesi çekersin, Can da bunu söyledi.

Onur Baştürk: Neresinden tutsan elinde kalan saçma sapan sözler. Öncelikle “İşi tutmayan jönlerin libidosu olmayan partnerleri vardı” diyerek kadın oyuncuları küçümsüyor, üzerine vazife olmadığı halde cinsel çekim üzerinden sektördeki kadınları değerlendirme yapıp aşağılıyor. Yaptığı tek kelimeyle ayrımcılık, bu bir.

İkincisi de oyunculuğu tamamen yanlış anlamış olması. İyi bir oyuncu gerçek hayatındaki kendini unutur ve karakteri neyi gerektiriyorsa o role bürünür. Dolayısıyla içindeki libido ölçerle alakası olmaz, olmamalı oyunculuğunun.

Ömür Gedik: Bence Can libido konusunda haklı. Libido kamera önünde, sahnede, hatta hayatın her kesiminde önemli ve etkileyici bir rol oynuyor.

Yalnız benim anlamadığım Can’ın neden sadece kadınlarda libido aradığı. Belki de o işlerin tutmamasının nedeni jönlerin libido eksikliğidir, inandırıcı olmamasıdır.

Başarısızlığın sebebi senaryonun libidosunun düşüklüğü bile olabilir. Sadece kadın partnerleri suçlamamak lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir