Soğuk Su İçmenin Zararları

Bunaltan havalarda soğuk su içmek en güzel çözüm gibi görülüyor. Soğuk suyu hızlı bir şekilde içmek ve su bardağının tümünü bir seferde içmek vücuda zararlıdır.

Sıcak su veya soğuk suyun kalori yakmaya yararı veya zararı olduğu henüz araştırmalarla kanıtlananamamış. Soğuk suyun mideyi 20 dakika içinde, sıcak suyun ise 80 dakikada terk ettiği biliniyor. Diyetlerde de sıcak su içilmesinin söylenmesinin nedeni de mide hacmini doldurmasıdır.

Vücut hücreleri aşırı sıcağa ve aşırı soğuğa karşı dayanıklı değildir. İçeceklerin aşırı soğuk olması durumunda hücreler, mkroplara karşı savumasız hale gelip ölmektedir. Soğuk içeceklerin tüketimi, bademcik, mide, akciğer iltihaplanmasına ve zatürre hastalığına neden olabilmektedir.

Özellikle çok terli iken soğuk içeceğin vücuda alınmasıyla hastalığa yakalanılması daha kolay olmaktadır. Hararetli iken soğuk su içmek, akciğer, sindirim sistemi, böbrek, menenjit hastalığına sebep olabilmektedir. Soğuk suyun ağızda bir süre bekletilerek azar azar yudumlanması tavsiye edilmektedir. İçecekler ne sıcak ne de soğuk içilmelidir çünkü aniden alınan çok soğuk ve sıcak içecekler vücudun dengesini bozabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir