Tavuk Neden Yıkanmamalıdır?

Tavuğu pişirmeden önce yıkayanlardan mısınız? İngiltere Gıda Standartları Dairesi (FSA), 4 bin 500 İngiliz vatandaşın katılımıyla yaptığı ankette katılımcıların yüzde 44’ünün tavuğu pişirmeden önce yıkadığını ortaya koydu. Tavuğu yıkamanın zararlı olduğunu duyduktan sonra bu alışkanlıktan siz de vazgeçeceksiniz.

Birleşik Krallık Gıda Standartları Dairesi , tavuğun pişirilmeden önce yıkanmasının zararlı olduğunu açıkladı. Tavuklar yıkanırken üzerinde olan kampilobakter bakterileri üzerinize ve etrafa yayılmakta. Çiğ tavukta bulunan bakterilerin sinir hasarlarına neden olabileceği biliniyor. Tavuğun paketten çıkarıldıktan sonra hemen ve direkt olarak pişirilmesi gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Gıda zehirlenmesine en çok neden olan besinlerin başında gelen tavuk, zehirlenmeyle birlikte ishal, mide krampı, mide bulantıları gibi belirtilen başlıyor.

Gıda zehirlen ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor ve beş yaş altı çocuklar ve yetişkinler için büyük risk oluşturuyor. Tavuğun yıkanması aslında gereksiz bir davranış. Bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz tavuğun üzerindeki bakterilerden korunmanızı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir