Saç Düzleştirici Saça Zarar Verir Mi?

Saç bakımı güzelliğin olmazsa olmazlarındandır. Saç bakımında çok kullanılan cihazlardan biri olan saç düzleştirici saça zarar verir mi ? sorusu çok merak edilen konulardan biridir. Peki Düzleştirici saça zarar verir mi ?

Aşırı sıcaklıkta düzleştirmek en çok zarar veren noktalardan birisidir. Aceleniz olduğu için hızlıca düzleştirmek isteyip yüksek sıcaklık kullanmak istersiniz, bu saça zarar verecektir. Ayrıca saçınız ıslakken düzleştirmeniz de zarar verecektir. Saçınızı orta sıcaklıkta kurutup düzleştiriniz. Saçınızı çok sık düzleştirmeyiniz. Ayda bir kez saçınızı tedavi edecek bir tedavi uygulayınız.

Düzleştirme yapmadan önce korucuyu sprey kullanabilirsiniz, bu sprey kuruduktan sonra düzleştirme yapınız. Saçınızda düğüm bulunuyorsa çözdükten sonra düzleştirmeye başlayınız. Boyalı saçları düzleştirme aşamasında çok daha fazla dikkat etmelisiniz. Kaliteli bir cihaz kullanmanız uzun süreli kullanımda etkisini gösterecektir.

Düzleştiricinin saça zararlı olduğu aşikardır. En büyük hatalardan biri de banyodan çıktıktan sonra düzleştirme yapılmasıdır. Saçın ıslak olması çok daha fazla ısıya maruz kalmasına neden olarak çok tahribata sebep olmaktadır. Saçınız kıvırcık ise kıvırcık saç modellerini deneyip kendinize göre farklı bir saç modeli seçmeniz daha uygun olacaktır. Sürekli düzleştirme yapmak yerine daha az düzleştirme yapmanız saçınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Düzleştiricilerin zararı kısa zamanda ortaya çıkmayacağı gibi uzun süreli kullanımlarda zararları açıkça görülebilir. Yüksek sıcaklıklarda kullanım, daha iyi düzleşmesini sağlayacağı gibi çok daha fazla hasar görmesine neden olacaktır. Herhangi bir sıvı kullanılacaksa da kuruduktan sonra düzleştirme yapılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir