Su Katılmayan Meyve Suyu

Türkiye’de %100 meyve suyu satılıyor. Diğer meyve sularının içinde çok az oranda meyve suyu olduğu için birçoğumuz tercih etmiyoruz. Türkiye’ye gelen ve su katılmayan meyve suyu olarak tanıtımı yapılan İspanya kökenli marka var. Zumosol meyve suyu kendisini “%100 meyve suyu değiliz, gerçek meyvenin suyuyuz” şeklinde tanımlıyor. Zumosol Toksöz Grup tarafından satın alınmış.

Zumosol meyve suyu %100 meyve suyunu şu şekilde tanımlıyor: %100 meyve sularında meyvenin suyu sıkıldıktan sonra yüksek derecelerde kaynatılarak suyu buharlaştırılıp, meyve püresi-konsantresi haline getiriliyor. Depolarda bekletilen konsantreler gerektiği zaman; su, askorbik asit ve sitrik asit ile karıştırılarak %100 meyve suyu elde ediliyor. Zumosol’ün hijyenik şişesi içinde meyve suyunun kendinden başka hiçbir şey yok: Ne meyve konsantresi, ne su, ne şeker, ne koruyucu&katkı maddesi, ne de tatlandırıcı…

Açıkçası hiçbir katkı maddesi ve koruyucu madde bulunmadığı için ne kadar süre dayanacağını merak ediyoruz. 750 ml Zumosol meyve suyu 7.50 TL gibi bir fiyattan satılıyor ve Türkiye’de fiyatı yüzünden çok satmayacağını düşünüyoruz. Belli bir kesim çok tüketebilir fakat alt gelirliler için erişilebilir bir fiyatta değil. Gerçekten güvenle içilebilecek bir meyve suyu olması ise güzel. Denemeye değer.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir