Medikal Cerrahi Maskeler Yıkanır Mı?

Korona virüsünden korunabilmek için, kendinizin potansiyel bir hastalık taşıyıcı olduğunu kabul ederek maske takmalısınız. Uzmanlar, hastaların ve kendisinin hasta olduğundan şüphelenenlerin medikal maske takmaları gerektiğini söylüyor. Türkiye olarak, henüz medikal maske açığımız olmasa da akla gelen bazı sorular var. En çok kullanılan ve devlet tarafından da ücretsiz olarak dağıtılan beyaz renkteki maskelerin tekrar kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

siyah maske yikanirmi

Beyaz maske yıkanır mı?
Medikal 3 katlı maskelerin tek kullanımlık olduğu söyleniyor. 3-4 saat aralıksız olarak takılan tek kullanımlık maskelerin, elle temas ettirilmeden çöpe atılması gerekiyor. Bazı Avrupa ülkeleri, maske sıkıntısı yaşadıklarından dolayı, maskelerin havalandırılarak tekrar kullanılabileceğini söylüyor. Açık havada asılarak bekletilen maskelerin birkaç saat sonra kullanıma hazır hale gelebileceği bir ihtimaldir. İmkan varsa çöpe atılmalıdır.

Siyah maskeler yıkanır mı?
Siyah maskelerin hastalıklara karşı koruyuculuğunun düşük olduğu söyleniyor. Yıkanarak tekrar kullanılabilen maskelerin, mutlaka sirkeli su ile yıkanmaları öneriliyor.
Maskeler takılmadan önce ve maske çıkarıldıktan sonra mutlaka eller usulüne uygun olarak yıkanmalıdır. Maske takılı iken ellerle maskeye, yüze ve gözlere dokunulmamalıdır. Dokunulduğu fark edilirse hemen ellerin tekrar sabunla yıkanması veya alkol bazlı el dezenfektanı ile dezenfekte edilmesi gereklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir