Korona’ya Yerli Tanı Kiti Üretildi

Korona virüsün ülkemizde görülmesinden önce üzerinde çalışılan, tanı kitleri hayata geçirildi. Bir pandemi olan hastalığın ülkemize de bir gün geleceğini düşünen bilim insanları, teşhisin kolay olması için tanı kiti geliştirdi. %100 yerli üretim olan tanı kitleri ile zaman kaybetmeden hastalığın ne olduğu belirlenecek.

virus kiti
virüs tanı kiti kullanımı

Korona virüs yerli tanı kiti nedir?
Yerli olan tanı kiti ile, bir damla kan kullanılarak, yaklaşık 90 dakika içinde sonuç alınabilecek.
“Bundan önceki dönemlerde bir malzemeyi genelde yurtdışından sipariş edip onun getirilme süresi 1-1,5 ayı bulabiliyordu. En acil durumlarda bile ama bu yerli test sistemi sayesinde üretim merkezinden İstanbul’dan destek aldığımız zaman hemen istediğimiz günün ertesi günü bize ulaştırılabiliyor“ diyen Doç. Gülay Korukluoğlu, yerli tanı kitinin yurtdışına da satılacağını aktardı.

Covid-19 Tanı Kiti Nedir?
Yurt dışında korona virüs için geliştirilen tanı testlerinden biri olan Covid-19 tanı kiti Ankara’da Ulusal Viroloji Laboratuvarı’nda geliştirildi. Kit, hemen hemen virüsün tespit edildiği tüm ülkelerde, halk sağlığı merkezlerinde kullanılmaktadır. Normalde 4 -120 saat arasında sonuçlanan tanı testi bu kit ile 90 dakikaya kadar düşürülmüştür. İlerleyen zamanlarda sürenin daha da düşürülmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir