Meme Estetiği Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Meme Estetiği Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Dişiliğin, anneliğin ve doğurganlığın sembolü denildiğinde akla ilk gelen memelerdir. Memeler yalnızca kadının sosyal kimliğinde önemli bir rol üstlenmekle kalmaz. Aynı zamanda emzirme fonksiyonunun yerine getirilmesinde de kilit role sahiptir. Estetik açıdan hoş bir görünüme sahip olmanın da vazgeçilmez unsurlarından biri olan memelerin şekilleri ve boyutları kişiden kişiye değişebilir. Meme estetiği kapsamında yapılan meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatları kadınların beklentilerine uygun, vücut hatları ile orantılı ve estetik açıdan daha iyi görünen memelere sahip olmaları için uygulanır. Op. Dr. Evren İşçi meme estetiği alanında başarılı uygulamaları ile pek çok kadının hayalindeki görünüme kavuşmasını sağlamıştır. Siz de meme estetiği başta olmak üzere tüm cerrahi ve cerrahi olmayan estetik prosedürler için Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilirsiniz.

kadinbakisi.com meme kucultme

Memelerinin büyük ve dolgun olması birçok kadının hayali olsa da memelerin boyutunun normal olarak kabul edilenden daha büyük olması; boyun, sırt ve bel ağrısına, terlemeye bağlı olarak memelerin altında cilt sorunları oluşmasına, duruş bozukluklarına ve sutyen askılarının yaptığı basıdan dolayı omuzlarda izler oluşmasına neden olabilir memelerin normal kabul edilenden büyük olması genetik etkenlerden kaynaklanabileceği gibi hormonal bozukluklara, hamileliğe, emzirmeye, kilo almaya ve kullanılan bazı ilaçların yan etkilerine bağlı olarak da gelişebilir.

Kadınların memelerinin normal olarak kabul edilenden büyük ve vücudun kalanı ile orantısız olması birtakım estetik ve fonksiyonel sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Memeler, boyutları ve şekilleri nedeniyle estetik görünümden uzaklaşabilirler. Her iki meme arasında gözle fark edilebilir bir orantısızlık olması ya da memelerin boyutlarından dolayı kadının istediği kıyafeti giyememesi psikolojik açıdan da olumsuz bir durumdur. Meme küçültme estetiği bu tür sorunların giderilmesi aşamasında sıklıkla uygulanan, etkili ve kalıcı çözümler alınmasını sağlayan cerrahi bir prosedürdür. Kişi özelinde planlanan, doğru tekniklerle ve başarılı bir şekilde uygulanan meme küçültme estetiği ameliyatı sayesinde kişinin yaşam konforu artırılabilir.

Doktor Seçimi, Estetik Operasyonun Başarısını Doğrudan Etkiler

Meme küçültme estetiği ameliyatı kişi özelinde belirlenen farklı tekniklerle uygulanabilir. Hastanın meme hacmi, memedeki sarkıklığın hangi boyutta olduğu, meme dokusunun yoğunluğu, hastanın yaşı, hastanın sigara kullanıp kullanmadığı ve ameliyat sonrası yeni bir gebelik planlanıp planlanmadığı gibi etkenlere göre kullanılacak teknik belirlenebilir. Ameliyat sırasında hangi teknik belirlenirse belirlensin amaç, hasta için en ideal görünümün elde edilmesidir.

Meme küçültme estetiği ameliyatında hangi tekniğin kullanılacağı belirlenirken, meme ucunu göğüs duvarına bağlayan ve pedikül olarak adlandırılan yapının nerede bulunacağı esas alınır. Söz konusu bağlantı kan damarlarını, duyu sinirlerini ve süt kanallarını içerir. Yanda, üstte, altta, tamamında ya da oblik olabilen bağlantının korunmasına, memeden doku çıkarılması aşamasında özen gösterilmelidir. Buna bağlı olarak ameliyat sonrasında meme başının canlı kalması, süt verme ve duyu fonksiyonlarının korunması sağlanabilir.

Meme küçültme ameliyatında kullanılan tekniklerden biri meme ucu greft tekniğidir. Hastanın çok büyük boyutlarda memelere sahip olması durumunda uygulanan bu teknikte meme ucu alınarak meme küçültüldükten sonra yeni bir meme ucu oluşturularak prosedür tamamlanır. Çok fazla meme dokusu alınan bir teknik olduğundan meme istenildiği kaçar küçültülebilir. Bununla birlikte süt verme fonksiyonunun yitirilmesi ve duyu kaybı oluşması söz konusu olabileceğinden bu teknik sık kullanılmaz.

Diğer bir teknik olan flep tekniğinde meme ucu ve meme dokusu canlı olarak korunabilir. Fazla dokunun çıkarıldığı, meme ucunun daha yukarıda olacak şekilde yeniden konumlandırıldığı ameliyat sırasında meme dokusu orta hattan, aşağıdan ya da yukarıdan beslenecek şekilde yeniden dizayn edilebilir. Genellikle meme dokusunun korunmasını sağlayan bir prosedür olduğundan memede süt verme fonksiyonunun kaybı söz konusu olmaz.

Meme küçültme ameliyatı uygulanacak olan kişilerin meme gelişimini tamamlamış olması ve genel sağlık durumunda ameliyata engel bir durum olmaması beklenir. Memelerin normalden daha büyük olması kadında; uzun vadede duruş bozukluklarına, memelerin altında yara ve pişik oluşmasına, ergenlik döneminde farklı psikolojik sorunlar oluşmasına yol açabilir.

Meme Büyütme Estetiği Kadınlar Arasında Çok Popüler

Ülkemizde de dünya genelinde de kadınların en sık başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme estetiğinde başarılı ve doğal sonuçlar alınmasının temeli, doktor seçiminin doğru bir şekilde yapılmasıdır. Anestezi altında uygulandığı için operasyon sırasında ağrı ya da acı hissedilmediği gibi iyileşme süreci de normal şartlar altında rahat ve konforludur.

Hastanın meme dokusunda önemli ölçüde değişiklikler yapılmasına imkan veren meme büyütme ameliyatında kişi özelinde seçilen implantlar farklı teknikler kapsamında yapılan kesilerden yerleştirilir. Hastanın bir ya da iki gece hastanede kalması söz konusu olabilir. Ameliyattan sonra iyileşme sürecinin konforlu olması için reçete edilen ilaçlar düzenli kullanılmalı ve doktorun önerileri eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Uygulama bölgesinde ağrı ve şişlik görülebilir. Bu durumda basit ağrı kesiciler kullanılarak rahatsızlık hissi giderilebilir. Belirlenen süre boyunca hastanın ağır egzersizlerden, sauna ve hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durması çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir