Dondurma Çubuğuyla Örgü

Dondurma çubuğuyla örgü örebileceğiniz aklınıza gelir miydi? Kim icat ettiyse ona büyük bir “Bravo!” demekten kendimizi alamıyoruz. Sonuç olarak ortaya çıkan ürünler harika görünüyor. Basit bir örme tarzı olsa da işlevsel olarak birçok alanda kullanılabilir. İlk fikri aldıktan sonra bu örgüyle neler yapabileceğinize kendiniz karar verin.

Kemerler, takılar, tokalar, çocuklara şapkalar, kıyafetler ve daha bir sürü şey bu model ile örülebiliyor.

Gerekli malzemeler:

1 tuvalet kağıdı rulosu, 4 adet dondurma çubuğu, 1 adet ebruli yün ip ve yapıştırmak için bant. Aşağıda gördüğünüz gibi tuvalet kağıdı rulosunun etrafına dondurma çubuklarını eşit mesafede yapıştırın.

dondurmacubugundanorguSonrasında ipinizi hazırlayın ve ipi sarmaya başlamadan önce ucunu aşağıya doğru sarkıtın. Oradan örgüyü kontrol edebileceksiniz.

dondurmacubugundanorgu1İpinizi saat yönünde resimdeki gibi çubukların etrafından bir kat dolayın. Birinci kattan sonra ikinciye geçeceksiniz ve alt kattaki katı dikkatlice yukarıdan çıkaracaksınız.

dondurmacubugundanorgu2 dondurmacubugundanorgu3

Bu şekilde istediğiniz kadar devam edin. İstenilen uzunluğa gelince de örmeyi bırakın. Profesyonel olarak bu işi yapanlar 4 adet çubuktan fazlasıyla bu işi yapıyor. 10 çubuk 20 çubuk gibi çubuklar arttıkça daha geniş bir örgüye sahip oluyorsunuz.

dondurmacubugundanorgu5

Basit öyle değil mi? Bunun için hazır aparatlar da olsa da evde de tuvalet kağıdıyla yapılabiliyor.Sorularınız için aşağıya yorum yapabilirsiniz. Bu şapka da aynı tarz örgüden ortaya çıkıyor.

Videolu anlatımı izleyebilirsiniz. Kovadan atkı yapımı olarak da geçiyor.

orgu

dondurmacubugundanorgu6

Çanta sapı olarak da bu örgüden faydalanılabilir. Dar örüldüğü takdirde çok uygun olacaktır.

kolaykordonorme-cantasapiorme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir