Kulak Kiri Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Kulak kirini temizlemek için üretilen pamuk kulak temizleme çubuklarından uzak durun. Kulak kirini kulağının içine itebilirler. Kulak kiri kulağında biriktiğinde, bu aslında iyi bir şey, çünkü kulak kiri, kulak zarını bakterilerden ve kirden koruyan yapışkan bir kalkan görevi görüyor.

Nedir bu kulak kiri?

Dökülmüş eski deri hücreleri ve yağdan oluşuyor ama bu kulağını temizleyen ve bakteriyi dışarı atan sağlıklı bir şey.

Bundan nasıl kurtulurum?

Bunu sen yapmazsın, vücudun bunu çiğneme ve diğer çene hareketleri ile doğal yollarla yapıyor. Eğer gerçekten temizlemen gerekiyorsa uygun bir kumaştan bez ve ılık sabunlu su ile kulağınızın dış kısmını yıkayın. Ayrıca birkaç damla bebek yağı damlatabilir veya eczanelerden bu iş için üretilmiş olan kulağın içindeki kulak kirini dışarı atmaya yardım eden antiwax peroksit damlalarını kullanabilirsin.

kulak-temizleme-mumu-candling

Peki kulak temizleme mumu?

Kulak temizleme mumu Türkiye’de çok bilinen bir şey değil: Kulağınızın içine mum konur ve fitili ateşlenir. Bu tamamen yapılmaması gereken bir şey. Seattle’da İsveç Nöroloji Enstitüsünde işitme ve kafa tabanı cerrahisi bölümünde tıp doktorluğu yapan Douglas Backous, yanmış ve parçalanmış kulak zarları gördüğünü söylüyor. Bunlar kulak temizleme mumu kullanmanın kötü sonuçlar doğurabileceğini doğruluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir