Kırmızı Oda Keklik Kimdir? Gerçek Adı Ne?

TV8’in beğeniyle takip edilen dizisi Kırmızı Oda’da her hafta yeni hikayelere yer veriliyor. Psikiyatrist rolündeki Binnur Kaya’ya kendi hayat hikayelerini içtenlikle anlatan oyuncuların da gerçek hayatı, gerçek isimleri araştırma konusu oluyor. Kırmızı Oda’nın yeni bölümünde Keklik rolünü Ayta Sözeri canlandırıyor. Oyuncu ve şarkıcı olan Ayta Sözeri’nin yaşamı izleyiciler tarafından merak ediliyor.

ayta sozeri keklik

Ayta Sözeri Kimdir?
Ayta Sözeri transeksüel mi?
Ayta Sözeri, 31 Mart 1976 tarihinde Nürnberg Almanya’da dünyaya gelmiştir. 1982 senesinde 6 yaşında iken ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönüş yapmış ve İzmir’e yerleşmiştir. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezundur. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu’nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaptı.

20’li yaşlarında cinsiyet ameliyatı olarak kadın oldu. 2000 yılından beri İstanbul’da yaşayan Ayta Sözeri, sinema ve dizilerde oyunculuk yapmanın yanı sıra şarkıcılık da yapmaktadır. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu, sıkı bir insan hakları aktivisti ve uzun zamandır sahnelerde gördüğümüz bir şarkıcıdır.

ayta sozeri erkek hali

Tiyatro eğitimi de alan Sözeri, İstanbul’da bir restoranda sahne alırken yönetmen Mustafa Şevki Doğan tarafından keşfedildi ve oyunculuk dünyasına ilk adımını attı. Hayat Bağları, Dadı, Arka Sokaklar, Kuzey Rüzgarı, Parmaklıklar Ardında, Dudaktan Kalbe, Akasya Durağı, Güneşi Gördüm, Kahramanlar, Teslimiyet, Kadın Krallığı, Papatyam, Acayip Hikayeler, Kayıp Şehir, Yalan Dünya, Hadi Ya, Paramparça, Ulan İstanbul, Tehlikeyle Flört, Koca Dünya, Aile Arasında, Meryem gibi yapımlarda rol almıştır. Ayta Sözeri, sıkı bir insan hakları aktivisti ve LGBTT aktivistidir.

Ayta Sözeri’nin boyu kaç?
Ayta Sözeri, 1.79 metre boyunda, 64 kilo ve Koç burcudur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir