Fatma Girik’e Veda..

Yakalandığı koronavirisü sebiyle uzun süredir hastanede tedavi gören ünlü oyuncu Fatma Girik hayatını kaybetti. Ünlü Yeşilçam oyuncusunun hayatı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Girik, İstanbul’da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi’ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. Leke’yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik’in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün’ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde’ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu. Ün ile aşk dolu bir evlilik yaşadı. Eşinin ölümünden sonra kendisini toparlayamadı.

fatma girik son hali

180’den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

Fatma Girik Nereli?
12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türk oyuncu, eski siyasetçidir. Bir dönem İstanbul Şişli Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Fatma Girik’in Çocuğu Var Mı?
Ona sorulan çocuk sorusu üzerine kendisi şu sözleri söyler: “Çocuk özlememim hiç yok. Koruyucu anne olarak büyüttüğüm 32 yaşında bir kızım var. Şimdi İstanbul’da çalışıyor” Ünlü yönetmen Memduh Ün’le uzun yıllar sevgili olan Fatma Girik’in koruyucu anne olarak büyüttüğü kızının adının Ahu olduğu öğrenildi.

Fatma Girik Nasıl Meşhur Oldu?
1968 yılında şarkıcılık kariyerine başladı. En beğenilen 45’liklerinden bir tanesi olan ‘Aşk Düğümü’ ile önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu yıllarda Öksüz, Vuruldum Bir Kıza, Köroğlu gibi yapımlarla adını daha da çok duyurmuş ve iyice ünlenmiştir.

Fatma Girik’in Cenazesi Nerede? Neden Öldü?
Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek. Mezarı Muğla Bodrum’dadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir