Kadınların Eğitimi Geleceğimizdir

Toplumun eğitim seviyesini artırmak ve gelecek nesillerin de doğru bir şekilde eğitilmesi kadınları eğitmek ile başlar. Genç kadınlara ve orta yaştaki annelere baktığımızda eğitim seviyesi eski jenerasyonlarda düşük.

Gelişen toplumlarda ilk strateji kadınların eğitimi olmalıdır. Çocukları eğiten ve büyüten anne olduğu için kadınların eğitimi en önemlisidir. Ayrıca anne her zaman çocukların karşısında da bir modeldir.

Çocuklarına sürekli ders çalıştıran anneler ne kadar yetersiz olsalar da ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Halen okuma yazma bilmeyen kadınlar olduğu gibi ilkokul mezunu olan kadın da çok sayıda. Halk eğitim merkezleri, açıköğretim liseleri gibi kurumlardan alınacak eğitimle lise diploması alınabilmektedir.

Eğitimle kadınların ufku genişleyecek ve çocukların yani gelecek nesillerin de ufku genişleyecektir.

Son yıllarda Türkiye’de de kadının okur-yazar olması ve iş hayatına atılmasında önemli gelişmeler kaydedilirken, kadının her şeyden önce kendi kendine yetebilmesi ve tek başına ayakta durabilmesi için eğitimi konusunda çeşitli kampanyalar düzenlenerek, okur-yazarlık oranı yükseltilerek, kadının ekonomiye katkısı da artırıldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir