Bensu Soral’ın Crohn Hastalığı Nedir?

Hastalıklar insan hayatını olumsuz yönde etkileyen, yaşam kalitesini düşüren durumlardır. Bensu Soral ile gündeme gelen, Crohn hastalığı da oldukça merak ediliyor. İnsanların yaklaşık, binde ikisinde görülen hastalık, bağırsaklarla ilgilidir. Bu hastalığa sahip olan kişilerin, düzenli olarak ilaç kullanmaları gerekir.

crohn hastaligi bensusoral

Bensu Soral’ın hastalığı nedir?

Crohn hastalığı, genellikle ince bağırsağın bitimine yakın kısımlarında hissedilir. Bu hastalık neden olur? Sebebi kesin olarak bilinmese de genetik faktörler ve çevresel etmenlerin hastalığın ortaya çıkışında söz konusudur. Hastalık, tutulum yaptığı sindirim sistemi bölümlerinde kalınlaşma, ülser adı verilen yara oluşumları ve iltihaba neden olur.
İshal, karın ağrısı, kabızlık, mide bulantısı, kusma, anüs çevresinde çatlak oluşumu, dışkıda kan şeklinde belirtiler gösterebilir.

Crohn hastalığı tedavi edilebilir mi?

Crohn hastalığı, yaşam boyu tam olarak iyileşme göstermez ve çoğu zaman cerrahi müdahaleler gerektirir. Aynı zamanda hastalığın yol açtığı etkiler, birçok başka hastalığın oluşumuna da zemin hazırlayabilir.

bensu soral asi

Bensu Soral, covid19 aşısı için öncelikli görüldü ve aşısını oldu. Bu hastalığa sahip olan kişiler, kronik rahatsızlıkları sebebiyle aşı için önceliklidir. Bensu Soral 1991 doğumludur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir