İftar Ve Sahurda Ne Yemeliyiz?

Yaz günlerinde oruç ibadetini yerine getirmek çok zordur. Bu yıl neredeyse 17 saat aç kalınıyor. Bu uzun sürede açlık doğal olarak hissedilecektir. Ancak halsizlik hissetmemek için doğru şekilde beslenmemiz gerekiyor.

Sahurda vitaminleri ve karbonhidratları depolamalıyız. Karbonhidrat bakımından en zengin besinlerin başında ekmek geliyor. Makarna, erişte ve pilav gibi yiyecekleri yemek tok kalmayı uzatacaktır. Haşlanmış patates, yumurta yemek de enerji depolamaya yardımcı olur. Kahvaltının yerini sahur aldığından dolayı peynir, zeytin, domates gibi zengin ve katkısız yiyecekleri yemek yerinde olacaktır. Ramazan boyunca süt ve yoğurt yemeyi de ihmal etmemek gerekiyor. Bir dilim kepekli tost ekmeği ile yapılacak tost da tokluk hissi verecektir.

İftarda ise yemeğe birden yüklenmemek gerekiyor. Olmazsa olmaz çorba her iftarda sofrada bulunmalıdır. Çorbanın ardından ara verilirse hazma yardım eder. Hafif yiyeceklerle yemeğe devam edilebilir. Yemekten sonra çay içilebilir. Birden çok şekerli tatlılar yiyip vücudu da şaşırtmamak gerekiyor.

Ramazan boyunca taze meyveler tüketilmeli, bol bol su içilmelidir. Tabii yemek sırasında su içmek mideye zarar verebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir