Genital Siğil Nedir?

Ankara Genital Siğil

Genital siğiller, bir diğer adıyla kondiloma aküminata olarak bilinir. Genital siğiller, HPV virüsünün vücudumuza girerek belirti göstermesi durumudur. Kondiloma akünita, cinsel yolla buluşan bir hastalıktır. Bu yazıda Ankara genital siğil, genital siğilin ne olduğu ve genital siğil tedavi yöntemleri anlatılmıştır.

genital sigil

Genital Siğil Nedir?

Genital siğiller, vücudumuza cinsel ilişki esnasında bulaşmış olan HPV enfeksiyonunun sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Sadece cinsel ilişki esnasında bulaşabilir. Biriyle öpüşmek, aynı çatal bıçağı kullanmak, yattığı yatakta uyumak, havlusunu kullanmak gibi durumlarda HPV virüsününn bulaşma ihtimali asla yoktur.

Hem kadınlar hem de erkekler bu sorunu yaşayabilmektedir. 200 farklı çeşit HPV virüsü vardır. Ancak bu 200 çeşit HPV virüsünün hepsi genital siğillere sebep olmaz. Aralarından sadece yaklaşık 40 çeşit virüs genital siğillere sebep olan virüslerdir. Bu rahatsızlığa sebep olunduğu bilinen 40 çeşit virüs arasından ise en yaygın bilinen virüsler HPV 6 ve HPV 11 virüsleridir. Bu virüs kansere yol açmaz.

Vücutta Genital Siğil Olduğu Nasıl Fark Edilir?

Genital siğiller, cildimizin üzerinde kimi zaman lekeler şeklinde çıkarken kimi zaman da kabarıklar şeklindedir. Hem leke hem kabarcık şekli genelde koyu kahverengidir. Bu siğiller bazen bir tane değil birden fazla sayıda da çıkabilir. Bazen de et beni ile karıştırılıp önemsenmeyebilir. Fakat önemsenmediği durumda cinsel ilişkiye girildiğinde kanamaya yol açar.

Genital Siğil Nasıl Oluşur?

Genital siğillerin bulaşması hakkında;

  • Hem kadında hem de erkekte görülebilir bir rahatsızlık olduğu
  • Bir kişiden diğerine cinsel ilişki esnasında bulaştığı
  • HPV virüsünün vücuda girdiğinde hemen belirti göstermeyebildiği
  • Bazen vücuda girse de bağışıklık sisteminin bu virüsü bastırarak siğile yol açmayacağı
  • Bu virüsü taşıyan hamile anne adaylarının doğum sonrasında virüsü bebeğe geçirebileceği mutlaka bilinmelidir.

Genital Siğil Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Genital siğil, uzman bir doktorun kullanmamızı önerdiği kremler, bazı siğil yakma yöntemleri veya cerrahi operasyonlar ile tedavi edilebilmektedir. Genital siğil tedavisi için Esra çabuk cömert gibi güvenilir bir doktora danışılması gerekir. Çünkü tedavi edilemeyen hastaların sahip olduğu siğiller çoğalabilir. Bu sebeple güvenilir bir doktora danışılmalıdır.

Genital Siğil Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Genital siğillerin evde yapılabilecek bitkisel tedavilerinde;

Çay ağacı yağı

  • Kekik yağı
  • C vitamini
  • Elma sirkesi
  • Soğan ve sarımsak
  • Aloe vera gibi maddeleri kullanmanın tedavi süresinde iyileşmeye yol açabildiği düşünülmektedir. Ancak bu gibi kritik konularda evde tedavi yöntemlerine başvurmanın yanı sıra uzman bir doktora başvurularak tedavi gerçekleştirilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir