Dedublüman Grubu Kimdir, Grup Üyeleri Kimlerdir?

Dedublüman grubu Çağrı Çelik ile birlikte Gamzedeyim Deva Bulmam adlı şarkıyıı seslendirmesiyle birlikte büyük bir çıkış yapmayı başarmıştır. Bu şarkı ile birlikte de merak edilen isim olan Dedublüman kimdir ? 2010 yılında Trabzon’da kurulan Dedublüman isimli grup, “Çözemezsin” isimli şarkısını dinleyicileriyle buluşturdu.

dedubluman grubu kimdir grup uyeleri kimlerdir

Sözü ve müziği Mustafa Yavuz, düzenlemesi Dedublüman Dedublüman Grup Üyeleri kimlerdir ? Mustafa Yavuz, Besim Talı, Hazar Altın, Kıvanç Kumlu, Kurthan Sarpkaya imzalı şarkının klarneti Çağrı Çelik, kemanı ise Besim Talı tarafından çalınmıştır. Alternatif rock başlığı altında epik ve etnik ögelerden beslenen çeşitli beste ve cover çalışmaları bulunan, müzik hayatına İstanbul’da devam eden grup; eserlerin kayıtlarını, aranjelerini ve düzenlemelerini kendileri yapmaktadır. Dedublüman; vokal/gitar ve yaylı tamburda Mustafa Yavuz, yaylı enstrümanlar, ud ve perküsyonda Besim Talı, piyanoda ve gitarda Hazar Altın, bas gitarda Kıvanç Kumlu, davulda Kurthan Sarpkaya’dan oluşuyor. Gamzedeyim deva bulmam, Çözemezsin, Sakladığın bir şeyler var, Merdiven, Depresyondayım, Fikrimin İnce Gülü, Yetemedim, Kimseye Etmem Şikayet, Ah Bir Ataş ver gibi şarkıları seslendirmişlerdir.

Peki Dedublüman ne demek ? Bu kelime ruhçulukta, bedenli bir varlığın, bedenindeki maddelerin bir kısmını demateryalize edip, onları istediği bir biçime sokarak, başka yerlerde ortaya çıkarması” anlamına gelmektedir. Bu grupla ilgili çok daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir