Akrilik İp Nedir?

Tekstil sektöründe kullanılan akrilik ipin ne olduğu ve nasıl üretildiği merak ediliyor. Bir iplik türü olarak, örülebilen, tamamen akrilik olan veya akrilik karışımı içeren yünlü ipler de bulunmaktadır.
Akrilik ip üretilirken, kimyasal maddelerden yararlanılır. %100 akrilik olan ipin yapısında, plastik benzeri maddeler bulunur. Akrilik ipin içeriğinde, aklinolitril adında kanserojen içeren madde bulunur. Bu yüzden akrilik ipi tercih edip etmemek size kalmaktadır. Doğal örgü iplerinin fiyaları daha pahalı olduğu için, akrilik ipler kullanılabilir.

Akrilik ip sağlıklı mı? Akrilik ip zararlı mıdır? sorularını soranlar için, bu yeterli bir cevap olabilir. Sentetik ip veya sentetik kumaş olarak da ifade edilebilen akrilik, doğal bir ürün değildir.

akrilik iplikler sagliklimi

Akrilik ip zararlı mıdır?
Giyim sektöründe, tekstil ürünlerinde sıkça kullanılan akrilik ip, çoraplarda dahil bulunmaktadır. Özellikle iç çamaşırı gibi tene temas eden ürünlerde, akrilik veya sentetik olmamasına dikkat edilmelidir. Nevresim, battaniye gibi gece boyunca vücudumuza temas eden, soluduğumuz odada yanımızda olan ürünlerin içeriğine de dikkat edilmelidir.

Akrilik ip sağlam mıdır?
Akrilik ip, zararlı maddeler içerse de, oldukça dayanıklıdır. Bu yüzden giyim sektöründe tercih edilir. Pamuk ve yün içeren ürünlere alerjisi olanlar için bir alternatiftir. Renk uygulaması, doğal iplere göre daha kolay olduğu için, tekstilciler akrilik ipten dokunmuş olan kumaşları kullanırlar.

Akrilik iple örgü örülebilir mi?
%100 akrilik olan iplerin yanında, %50 akrilik, %50 yün içeren ipler de vardır. Akrilik ipler her yerde satılabilen iplerdir. Doğal içerikte iplere göre daha ucuzdur. Bu tür iplerle örgü örülebilir ancak bebekler için olan örgülerde kullanılmaması daha doğru olacaktır.

Akrilik ipte dikkat edilmesi gerekenler
Akrilik ip sağlıklı mıdır?
%100 akrilik olan bir iple örgü yapacağınız zaman, onun zamanla sertleşeceğini unutmayın. Yanıcı bir madde içerdiği için, ateşe yaklaştığında hemen tutuşacaktır.
Doğal bir ip değildir.
Kanserojen maddeler içerir.
Güve ve böcekleri uzak tutar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir