Yumuşatıcı Alerjisi

Eskiden astım ve alerji hastalıkları bu kadar yaygın değildi. Deterjanlar, yumuşatıcılar gibi birçok kimyasal madde bizi ve özellikleri çocukları çok etkiliyor. Yumuşatıcı alerji yapar mı ?

yumusatici alerjisi alerji yapar mi

Astımlı ve alerjik nezlesi olan kişiler ve özellikle çocuklar, parfümlere karşı çok duyarlı olmaktadır. Çünkü astım hastalarının akciğerleri ve alerjik nezleli çocukların koku alma duyuları çok hassastır. Bu nedenle keskin kokulu parfümlerden uzak durulması gerekmektedir. Çamaşırların da parfümsüz deterjan ve kokusuz yumuşatıcı ile yıkanması çok önemlidir. Bilindiği üzere deterjanlar ve özellikle yumuşatıcılar oldukça fazla kokuludur. Bu kokunun özellikle çocuklar çok zararlı olduğu ve alerji yapabileceği hatta ileri yaşlarında da astıma dönüşebileceği asla akıldan çıkarılmamalıdır.

Soğuk algınlığına benzer belirtiler, burun tıkanıklığı, hapşırma ve göz kaşıntısı görülebiliyor. Öksürük ve diğer durumlar bebeklerde ve çocuklarda çok görülüyorsa sebeplerinden biri de deterjan ve yumuşatıcı alerjisi olabilir. Yumuşatıcıların zararları bilinmeli ve mümkünse hiç kullanılmamalıdır. Artık kokusuz yani parfümsüz yumuşatıcı üretiliyor, bunları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bebekler için daha hassas ve kokusuz bebek deterjanları ve bebek çamaşır yumuşatıcı ürünleri mevcut olup bunları kullanmanız gerekmektedir. Unutmayınız ki sağlık çok önemli ve kaybedildiği zaman da çok maliyetli sonuçlar doğurabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir