Uzay Patatesi Nasıl Yapılır? Uzay Patatesi Tarifi

Sosyal medyanın gözde tariflerinden biri olan uzay patatesinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Uzay patatesi tarifi sosyal medyada en çok denenen tariflerden biri olma yolunda gidiyor. Çok basit olması ve az malzeme ile yapılması da önemli etkenlerden biri. Üstelik şeklinden dolayı çocuklar buna bayılıyor.

uzay patatesi tarifi

Uzay patatesi nasıl yapılır?

Tarifi uygulayabilmek için 2 adet orta boy patates yeterlidir. İki patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayıp az suda haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzdükten sonra da ezerek püre haline getirin. Pürenin içine tuz, karabiber gibi sevdiğiniz baharatları ekleyin. Kıvam alması için üzerine nişasta ekleyin. Yeterli miktarı hamur kıvamına geldiğinde anlayabilirsiniz. Hamurdan minik parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin. Ardından maden suyu şişesinin ucuyla mantar şeklini verin. Bir tencereye su koyarak kaynatın. Kaynamış tuzlu suya tek tek atın ve su üzerine çıktığı an sudan alın. Çok beklerse dağılır.

Pişen mantarcıkların üzerine sos yaparak dökün. Sos için tereyağ, sarımsak ve bahatarları kızdırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf : NoluyoYa YouTube kanalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir