Biber Gazı Taşımak Suç Mu?

Şiddet olaylarını sık sık duyduğumuz şu günlerde gün geçmiyor ki yeni bir kadın cinayeti yaşanmasın. Son olarak “kendini koruyamayacağını düşündüğü için” Ceren Özdemir’i öldürdüğünü söyleyen katilin sözlerini duyanlar tedirgin olmaya başladılar. 20 yaşındaki genç kız, belki de kendini koruyabilseydi şimdi hayatta olacaktı.

kadina siddet

Biber gazı satışlarında patlama yaşanıyor
Tedirgin olan insanlar, sevdiklerine biber gazı alıp hediye etmeye başladılar. Yalnız başına sokakta dolaşıp, geç saatlerde evine gitmek zorunda olan kadınlar bir nebze de olsa kendilerini koruyabilmeleri için yanlarında biber gazı taşımak zorunda hissedebiliyorlar. Herhangi bir saldırı anında cepten veya çantadan kolayca çıkarılabilmesi gerekiyor.

Biber gazı nasıl etki ediyor?
Deriyi tahriş ederek göz, burun, ağız ve solunum yollarında yanmaya, acıya yol açan biber gazı, yakın mesafeden maruz kalan kişiyi 30-45 dakika arasında etkisiz hale getirebiliyor. Kişide bulanık görme, burun akıntısı, hapşırma ve salya artışı, mide bulantısı, deride kızarma gibi etkilere yol açıyor. 

yasal biber gazi satisi

Biber gazı taşımak suç mu? Yasal mı?
Biber gazı taşımak yasak mı?
şeklinde sorular akıllara geliyor. Suçlarla ilgili mevzuat inceledndiğinde sivil vatandaşın biber gazını üzerinde, çantasında veya kolayca erişebileceği yerinde taşımasını ve savunma amaçlı kullanılmasını yasaklayan hüküm bulunmamaktadır. “Suçta ve ceza da kanunilik” prensibine göre; “gaz tabancası, gaz fişeği atan tüfek” niteliği taşımadıkça, biber gazının üretimi, ithali, satışı, taşınması veya bulundurulması, hatta bir suçun işlenmesinde vasıta olmaması kaydıyla kullanılması suç değildir. İnternet üzerinden satışlarında hiçbir engelleme yoktur. Sadece gazın kaçak olmaması gerekiyor.

Biber gazı satın almak isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak, yasal şekilde, en uygun fiyatla sahip olabilirsiniz
Biber gazı satın almak isterseniz:  Jenix biber gazı
https://www.netavantaj.com/jenix-biber-gazi-goz-yasartici-sprey-yerli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir