Summer Cem Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ülkemizde birçok başarılı çalışmaya imza atan ve son olarak da Ezhel ile birlikte Taştan isimli parçaya imza atan ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Summer Cem kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

summer cem kimdir nereli kac yasinda

Summer Cem kaç yaşında ? 2023 yılı itibariyle 40 yaşındadır, 11.04.1983 doğumludur. Summer Cem Almanya’nın güzide Rap sanatçıları aralarında yer alan isimlerdendir 1983 yılının Nisan ayında doğan Summer Cem’in gerçek ismi Cem Toraman’dır. Almanya, Mönchengladbach doğumlu olup Koç burcudur. Akis Fresh (Ekrem Ani Rüzgâr), Bushido (Anis Mohamed Youssef Ferchichi) ve Farid Bang -li hep birden rap dünyasında akustik getirmeyi başarmıştır. Yaptığı solo albümleriyle birlikte bilhassa Almanya’da oldukça popüler hale gelmiştir.

Summer Cem nereli ? aslen Malatya’lıdır, annesi de babası da Malatya’lıdır. Hemen Hemen her yerde de Mönchengladbach amacıyla hem benim vatanım diye bahsetmektedir. 10 yaşında olarak amcasının rap dinlediğini ve onun sayesinde rap musiki ile tanıştığını belirten Summer Cem, Türk sanatçılardan Kıvırcık Ali, Ahmet Kaya Parçası ve Azer Bülbül gibi isimlerin hepsini dinlemeyi sevmektedir.

Alman rap sahnesinin en popüler isimlerinden biri olan Summer Cem (gerçek adı Cem Toraman), Alman ve Türk kökenli bir sunucudur. 11 Nisan 1983’te Almanya’nın Mönchengladbach kentinde doğan Summer Cem, para, kadınlar ve tehlikeli güzel zamanlar hakkındaki gangster hikayeleriyle tanınır. Summer Cem’in rapçi olarak kariyeri, Alman-Türk rapçi arkadaşı Eko Fresh ile arkadaş olmasıyla başladı. 2003 yılında Cem, Eko Fresh’in kayıtlarında yardımcı sanatçı oldu ve kısa süre sonra German Dream etiketiyle sözleşme imzaladı. Summer Cem, Eko Fresh, “Asphalt” ile bir hit yaptıktan sonra ilk solo mixtape’i Summer Cem Wird Ein Star’ı yayınladı ve diğer ünlü Alman rapçilerle konuk oyuncu olarak yer aldı. Yaz Cem Wird Ein Star ticari bir hayal kırıklığıydı ve Tekken Bugatti, Ceza ve Bushido ile çalışmasına rağmen kariyeri yavaş ilerliyordu. 2010 yılında Summer Cem, ilk düzgün albümü Feierabend’i çıkardı ve coşkulu eleştiriler aldı, ancak yalnızca küçük bir ticari başarı elde etti. Bu, 2012’de Alman albüm listelerinde İlk 10’a yükselen ve Avusturya ve İsviçre’de büyük bir hit olan Sucuk & Champagner’ın piyasaya sürülmesiyle değişti. Yaz Cem, 2013 yılında üçüncü albümü Babas, Barbies & Bargeld’ı çıkardı ve Almanya’da beş numaraya yükseldi. Başlık daha sonra, bildirildiğine göre Barbie bebek üreticileriyle yasal sorunlardan kaçınmak için Babas, Doowayst & Bargeld olarak değiştirildi. Çalışkan Cem’in 2014’ün sonunda bir albümü daha hazırdı, Almanya listelerine beş numaradan giriş yapan Hak. Summer Cem’in Almanya’nın en popüler sanatçılarından biri statüsü, anavatanında bir numaradan çıkan ilk albümü olan 2016’daki Cemesis ile onaylandı. Summer Cem, kendi işiyle meşgul olmadığı zamanlarda sık sık başka sanatçılar için yazıyor ve Farid Bang, KC Rebell ve Majoe gibi isimlerle kayıtlar yapıyor. ~ Mark Deming, Rovi

Instagram hesabı summercem şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir