Süper Lig Ve 1.Lig’in İsim Sponsoru Artık Trendyol

Türkiye Futbol Federasyonu ve Trendyol arasında Süper Lig ile 1.Lig’in isim sponsorluğu anlaşması sağlanırken resmi imzalar bugün atıldı.

super lig ve 1 ligin isim sponsoru artik trendyol

Türkiye futbolunun zirvesinde yer alan iki ligin ön isim sponsorluğu için yapılan anlaşma gereği Türkiye Futbol Federasyonu 700 milyon TL’lik gelir elde edecek. Süper Lig böylece 2010’dan sonra ilk kez bir özel şirketin adını taşıyacak. 2010’dan sonra Süper Lig, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın alt kurulu olan Spor Toto sponsorluğunda oynanıyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Trendyol arasında Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsorluğu için anlaşmaya varıldı.Süper Lig, bu anlaşmay ile birlikte 13 yıl aradan sonra özel sponsora kavuştu. 2000 yıllarının başında isim sponsorluğu devri başlamış, ardından hukuki anlaşmazlıklarla sponsorsuz isme dönülmüştü.

Tören sırasında açıklamalar yapan başkan Büyükekşi, “Tarihi bir iş birliği anlaşmasını duyuruyoruz. Ülkemizin en güçlü ve en hızlı büyüyen markalarından Trendyol, hem Süper Lig’in hem de 1. Lig’in isim sponsoru oldu. İki ligimizin de tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşmayla Türk futboluna güç verdiler.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir