Saki Çimen Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Saki Çimen isimli müzisyenin eşsiz sesi ailesinden gelmektedir. Çimen’in dedesi Aşık Nesimi Çimen ve babası Mazlum Çimen’dir. 1983 yılında İstanbul’da doğan müzisyen, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü kazanmıştır. Konservatuar eğitimi sürerken beste çalışmalarına başlamış ve MARSİAS adlı müzik grubunu kurmuştur.

İlk profesyonel film müziğini 24 yaşında, ilk dizi müziğini de 26 yaşında yapmıştır. 2002 yılından 2018 yılına kadar ünlü müzisyen ve besteci Vedat Sakman’ın asistanlığını ve piyanistliğini yapmıştır. Çok sayıda ödüllü filmin müziğinde imzası bulunan Çimen, farklı projelerle sahne performanslarını da sürdürmektedir.

saki cimen

Saki Çimen’in eşi kim?

Saki Çimen, 2017 yılında Gül Zaman ile evlendi. Oğlu Saki Çimen’i Gül Zaman ile evlendiren oyuncu Mazlum Çimen, sevgilisi Zuhal Olcay ile evlilik sorularına, “Evlilik gereksiz bir olay. Güzel giden bir şeyin üzerine yeni bir şey eklenmemeli” dedi. Saki Çimen boşandı mı? sorusuna hayır cevabını verebiliriz.

saki cimen annesi es

Saki Çimen’in babası kimdir?

Mazlum Çimen, 18 Haziran 1958 tarihinde Kahramanmaraş, Elbistan’da Sevdilli köyünde doğmuştur. Aslen Tunceli Hozat’lıdır. Kalaycılık da yapan Halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen’in oğludur. Annesi Dilber Çimen’dir. Ailesi İstanbul‘a göç ettikten sonra ilkokula Anadolu Hisarı Kavacık’da Selahattin Karakaşlı ilköğretim okulunda başladı. Akabinde İstanbul Devlet Konservatuarı Keman Bölümüne girdi ve 4 yıl sonra aynı okulun bale bölümüne geçti. Okulun ilk mezunları olarak 1981 yılında mezun oldu. Ayrıca kendisini bildi bileli bağlama çalmaktadır.

2Temmuz 1993‘te Sivas‘ta düzenlenen Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında Madımak Oteli‘nin radikal İslamcılar tarafından yakılması sonucu 35 aydın, yazar ve ozan yanarak ölmüştü. Mazlum Çimen’in babası halk ozanı Nesimi Çimen de bu sırada yanarak ölmüştür.

Saki Çimen nereli ? kendisi aslen İstanbul’lu olarak bilinmektedir. Masal, Hüseynik, Jenerik, Aşk Tema, Çukurun dibi, Koş koş koş, Ayaz, Gözlerinde Okyanuslar, Başımın Belası gibi parçaları bulunmaktadır. Çimen 2017’de Gül Zaman ile evlenmiştir. Nikahta Gül Zaman’ın nikah şahitliğini Halil Sezai, Emrah Babal, Hatice Papila ve Uğur Ateş yaparken, Saki Çimen’in nikah şahitliğini ise Menderes Samancılar, Eşber Yağmurdereli, ve Vedat Sakman yapmıştı.

Devlet Tiyatroları gençlik günleri kapsamında Muhsin Ertuğrul sahnesi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi gibi birçok sahnede ve festivallerde konserler vermiştir. 2002 yılından beri ünlü müzisyen Vedat SAKMAN ‘ın asistanlığını ve piyanistliğini yapmıştır. 2007 yılında ” Yanlış Zaman Yolcuları ”, 2010 yılında ”Teslimiyet” 2011 yılında ”Kaledeki Yalnızlık”, 2012 yılında ”Ateşin Düştüğü Yer” ( Malatya ve Erzurum’dan ”en iyi film müziği” ödüllerini aldı), 2013 yılında ”Sabit Kanca” 2013 yılında ”Karayel Poyraz” 2013 yılında ”Aşk Ağlatır” 2014 yılında ”Sabit Kanca 2” 2014 yılında ”Eksik” adlı uzun metraj sinema filminin müziklerini hazırlamıştır. Son olarak Çimen Yapım da Hanımın Çiftliği, Kötü Yol, Dila Hanım ve Mihrap Yerinde adlı dizilerin müzik çalışmalarını yapmıştır. Yirminin üzerinde kısa filme müzik yapmıştır ve hala kısa film projelerine ‘ücretsiz’ olarak müzik yaparak destek vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir