Kaşkaval Peyniri Nedir, Tadı Nasıl?

Adını daha önce duymamış olanlar için değişik bir tat olan kaşkaval peyniri, merak uyandırıyor. Yumuşak dokusuyla kaşar peynirini andırmaktadır. Aynı zamanda tuzlu peynir çeşitlerinden sayılan kaşkaval peyniri, İtalyanların provolone peynirine de benzer. Geçmişi 14. yüzyıla kadar dayanan kaşkaval, geleneksel peynir çeşitleri arasındadır. Kaşkaval peyniri tadı nasıl?diye merak edenler için bu bilgiyi vermek doğru olur.

kaskaval peyniri

Kaşkaval peyniri ile ne yapılır?

Sarı görüntüsüyle kahvaltı masalarına renk katılabileceği gibi pizza, hamburger ve makarna gibi yemeklerde de kullanılabilir. Kaşkaval geleneksel peyniri koyun sütünden elde edilir. Yöre olarak ise Bulgaristan’a aittir.

Kaşkaval peyniri nasıl saklanır?

Peynir eğer hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.

Kaşkaval peyniri güzel mi?

Damak tadı kişiden kişiye değişse de kaşkaval peyniri, tuzlu kaşar peynirini sevenlerin vazgeçilmezleri arasında olacaktır. Tadı bizlerin alışık olduğu tatlardandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir