Ramazan Boyunca Kırmızı Et Fiyatları Sabitlendi

Ramazan Boyunca Kırmızı Et Fiyatları Sabitlendi

Enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zor durumda olan vatandaşlar, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Ramazan alışverişini düşünüyorlardı. Ancak İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’nin güzel bir haberi var. Dernek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu ile yaptığı protokol doğrultusunda İstanbul’da Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitledi. İstanbul PERDER, 57 üye marketin yaklaşık 2500 şubesinde kırmızı et ürünlerini sabit fiyatlardan satışa sunacağını duyurdu.

kirmizi et

Peki, fiyatların sabitlenmesiyle birlikte kıyma ve kuşbaşı fiyatları ne kadar oldu? Ramazan’a sayılı günler kala, Güzeldere, Et ve Süt Kurumu (ESK) yetkilileriyle yaptığı çalışmalar sonucunda kırmızı et ürünlerinin fiyatlarının sabitleneceğini açıkladı. İstanbul PERDER ile ESK arasında yapılan protokole göre, ramazan ayı boyunca belirlenen fiyatlar üzerinden dana kıyma ve dana kuşbaşı et satışı gerçekleştirilecek.

Dana kıymanın kilogram fiyatı 314 TL

Dana kuşbaşının kilogram fiyatı 344 TL

Sabit fiyat uygulamasına katılan yerel zincir marketler arasında Hakmar, Happy Center, Kim Market, Gökkuşağı Market, Onur Market gibi önemli isimler yer alıyor. Sabit fiyat uygulamasına katılan diğer marketler arasında Biçen Market, Mopaş Market, Özkuruşlar Market, Sarıyer Market ve daha birçok yerel market bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir