Nutella Satıştan Kaldırılıyor!

Nutella çikolata ülkemizde oldukça çok tüketilen bir ürün. İtalya’da şaşırtıcı bir gelişme yaşandı ve palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha zararlı ve kanserojen olduğunun açıklanmasından sonra İtalya’da palmiye yağı içeren Nutella çikolata ürünü satıştan kaldırılmaya başlandı. Palmiye yağı zararlı mı değil mi konusu ülkemizde de sorgulanmaya başlanacak gibi görünüyor.

Palmiye yağı ile ilgili yapılan araştırma sonucu olarak 2016 yılında Avrupa Gıda Standartları Ajansı (EFA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamıştı. Bütün bunlar üzerine İtalya’da baskı arttı ve Coop süpermarket zinciri ve unlu mamuller üreticisi Barilla ürünlerinden Palmiye yağını çıkardı. Birçok şirket bunu önemserken Ferrero şirketi ise lezzetinin değişeceği gerekçesiyle dünyaca meşhur Nutella isimli çikolata-fındık ezmesi ürününde palmiye yağını kullanmaktan vazgeçmedi. İtalya’daki satışlarının son 12 ayda yüzde 3 düştü. Bunun üzerine de İtalyan şirket, palmiye yağını savunan reklam kampanyaları düzenlemeye başladı.

CNN Türk’te yer verilen habere göre Unilever ve Nestle gibi dünya devi gıda üreticileri de palmiye yağını birçok üründe kullanmaya devam ediyor. Ülkemizde de acil olarak palmiye yağı kullanılan ürünlerle ilgili önlem alınması gerekiyor. Ferrero şirketinin ülkemizde de bir açıklama yapması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir