Eldivenler Virüsten Korur Mu?

Millet olarak virüsten korunmak için kendimizi evlerimize kapattık. Alışverişe çıkmamız gerektiğinde ise önlemlerimizi alarak çıkıyoruz. Maske ve eldiven takarak, hastalık bulaşabilecek yerlere temas etmemeye çalışıyoruz.

eldiven korurmu

Herkesin merak ettiği soru: eldivenler virüsten korur mu?
Birçok insanın plastik eldivenlerin koruyucu olduğuna inanması ve eldivenlere ilginin artması sonucu cerrahi eldiven üreten bir Malezya şirketi olan Top Glove’un hisseleri 48 saat içinde yüzde 14 arttı.

Eldivenlerin virüslerden korumada kesin olarak etkili olduğu söylenmiyor. İngiltere Halk Sağlığı (PHE) ve Dünya Sağlık Örgütü insanların kendilerini korumaları için eldiven veya yüz maskesi takmaları gibi önerilerde bulunmadı. Onlara göre en iyi korunma yolu, kişisel hijyene dikkat etmekten geçiyor. Ellerini düzenli şekilde yıkayanların hastalıklara yakalanma riskinin oldukça düşük olduğu söyleniyor.

En etkilisi dezenfektan
Dışarı olunduğunda gün boyunca eller yıkandıktan sonra dezenfektan kullanılmalı. Dezenfektan kullanılmadığında ise alkollü kolonyalardan faydalanılmalı, parmak araları ovalanmalıdır. Hapşırma durumunda peçete kullanılmalı ve kullanım sonrasında hemen çöpe atılmalıdır.

Sosyal mesafe kuralına dikkat!
Virüs salgınından korunmak için diğer bir önerisi ise sosyal mesafe. Kendinizle, öksüren veya hapşıran herkes arasında en az bir metre mesafe bırakmanız gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir