Korona İtalya-Türkiye Karşılaştırması

Korona virüsün son görüldüğü ülkelerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti, hızlı önlemler alarak vatandaşlarını korumaya çalıştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, uykusundan feragat ederek çalışmalarını yürütse de, hastalıkla mücadele maalesef yetersiz kalınmaya başlandı.
Vatandaşların evden çıkmaması isteniyor ancak keyfi olarak rahatından vazgeçmeden sokaklarda dolaşan insanları görmek mümkün.

korona italya turkiye karsilastirmasi tablo 1

Umre’den dönen kafilenin karantinaya alınması gerekiyordu ve nitekim 14 gün kuralı uygulamaya konuldu. Bunu kabul etmeyen, 14 gün beklemeden. evine misafir alan ve diğer insanlarla görüşmekten kaçınmayanlar hastalığın yayılmasına ön ayak oldular. Kutsal topraklardan geldiğini ve oralarda hastalık olamayacağını düşünen bir kesimin olduğunu görmekteyiz.

Corona İtalya-Türkiye karşılaştırması
Ülke olarak korona virüsünü başlarda çok ciddiye almadık. Bize bir şey olmaz diyerek, günlük işlerimizden vazgeçmedik. İtalya da bizim gibi yapmıştı. Önlem almadan, virüse karşı korumaya geçmeden kalabalık alanlarda gezmeye devam etmişti. Bir adım önümüzde olan İtalya, bizim için örnek olmadı. Ders almadık.
Aşağıda görülen karşılaştırmalı tablo ise her şeyi anlatıyor. Bu gidişle, virüsten en çok etkilenen ve can kaybı yaşanan İtalya’yı geçecek gibi görünüyoruz..

korona italya turkiye karsilastirmasi
Korona virüs İtalya-Türkiye karşılaştırması / Can kaybı 2

Umarız bu gidişat birilerinin uyanmasını sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir