Konur Alp Koçak Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekili Seçimlerinde MHP’nin Konya 2. sıra milletvekili adayı olarak seçilen Konur Alp Koçak kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

konur alp kocak kimdir nereli kac yasinda

TBMM’de Yasama Uzmanı olarak görev yapmıştır. Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı görevini ifa etmiştir. Konur Alp Koçak nereli ? aslen Karaman’lıdır.
Konur Alp Koçak kaç yaşında ? 2023 yılı itibariyle 40 yaşındadır. 20 Haziran 1983 Karaman doğumludur. Karaman ilinin Ermenek ilçesine bağlı Görmeli köyü kütüğündedir. Ankara’da ikamet etmektedir. MHP asıllı olan Hamza Koçak’ın oğludur. Konya’da büyümüş olup hali hazırda Ailesi de Konya’da yaşamaktadır.

Eğitim hayatı: 2001 yılında Konya Meram Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitimi almıştır.
2006-2007 döneminde Tokyo’da bulunan Keio Üniversitesi’nde eğitim almıştır.
2010’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisans ve Georgetown Üniversitesi’nde de Yasama Çalışmaları Sertifika Programını tamamlamıştır.
Halen Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmaları devam etmektedir. TASAV isimli Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfında Mütevelli Heyeti Üyesidir.
TÜRKGÜN Gazetesi Köşe Yazarıdır.

konur alp kocak kimdir nereli kac yasinda 2

Konur Alp Koçak MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu’nun danışmanı olarak da görev yapmaktadır. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile de yakınlığı bilinmektedir.

Ocak 2009’da TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığında Yasama Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Konur Alp Koçak, Mayıs 2012’de Yasama Uzmanı unvanını almıştır.
Aralık 2014-Aralık 2016 dönemi için geçici görevle gönderildiği Avrupa Parlamentosu Araştırma Merkezinde politika analisti olarak çalışmıştır.
18 Şubat 2019’dan bu yana TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.
İleri seviyede İngilizce ve Japonca bilmektedir.
Evli ve bir çocuk babasıdır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekili Seçimlerinde Konur Alp Koçak, MHP’nin Konya 2. sıra milletvekili adayı olarak seçilmiştir. 2019 Haziran ayında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun nikah şahitliğinde dünya evine girmiştir.

konur alp kocak kimdir nereli kac yasinda 3

Sosyal medya hesaplarından çalışmalarını takip edebilirsiniz:

https://www.instagram.com/kocakkonuralp/

Bir yorum

  1. kürşat özer

    Yolun açık olsun Konur Alp. Hayırlı Mübarek Olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir