Karlar Düşerken Psikolojimiz

Bugünlerde Türkiye genelinde kar yağışı ve soğuk havalar kendini gösteriyor. Kar yağmaya başlamadan okullar tatil ediliyor. Önceden önlemler alınıyor. Sonrasında da gerçekten söyledikleri gibi kar yağmaya başlıyor. Hava oldukça soğuk. Psikolojik sorunları olmayan insanlar için seyrine doyulmaz manzaralar var. Elimize kahvemizi alıp güzel düşüncelere dalabiliriz.
Kış ayları özellikle panik atak hastalığı olan ve mevsimsel depresyon yaşayan kişilerde paniğe yol açabiliyor.
Ailesinde depresyon hikayesi bulunan kişilerde mevsimsel depresyon görülebilir. Bu kişilerin genetik yatkınlık sebebiyle depresyona yakalanma ihtimali daha yüksek oluyor. Bunların yanı sıra hastanın biyolojik yapısı, beyin kimyası, çevresel faktörler ve deneyimlerine bağlı olarak, diğer depresif hastalıklarda olduğu gibi mevsimsel depresyona daha çabuk yakalanırlar.
Tabii ki yalnızca psikolojik değil solunum yolu hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kalp, yaşlılık, mevsimsel hastalıklar, karda ve buzda yürürken düşmelere bağlı oluşan kırıklar, kafa travmaları gibi beklenmeyen sorunlar da görülebiliyor.
Panik atak hastaları her an başlarına bir tehlike gelebileceğini düşünerek,  panik hallerini arttıracak her türlü aktiviteden kendilerini uzak tutarlar. Soğuk ve karlı kış günlerinde evlerine kapanır ve dışarıdaki sözde tehlikelerden kendilerini korumuş olduklarını zannederler.
Lütfen bu soğuk havalarda kendinize daha iyi bakın. Hastalıklara yakalanmadan bugünleri en güzel şekilde geçirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir