Jelibonlar Zararlı Mı?

Jelibon hem küçükler hem de büyükler tarafından çok sevilen bir yumuşak şekerlemedir. Her ne kadar bu isimle anılsa da bu isim bir marka ve diğer birçok marka da benzer ürünleri üretiyor. Peki söylentiler doğru mu, jelibon zararlı mı ?Jelibonun zararları var mı yok mu?

Jelibon zararları konusunda bu tür yumuşak şekerler, sığır jelatini adı verilen madde ile yapılmaktadır. Bu jelatin maddesi de büyük baş hayvanların etten sıyrılmış işe yaramayan, bütün kemiklerinin uzun süre kaynatılmasıyla, jel şeklinde bir kıvam aldığında sıvının süzülüp, soğutulması sonucu ortaya çıkan yapışkan jel bir maddedir.
E 47, K 11 gibi maddelerin zararlı olduğu bilinmektedir. Aslında sığır jelatini kötü bir kokuda olup bunun kokusunun bastırılması için katlı maddeleri kullanılmaktadır. Çok fazla oranda şeker içermesi de zararlı ve aşırı tüketimi kansere davetiye çıkardığı söylenebilir.
Özellikle çocuklarımıza şeker türevi ürünler yerine doğal ve gelişimi için faydalı gıdalar yedirmek gereklidir. Katkı maddeleri çok olan ürünler bir şekilde sağlığa zarar verebilmektedir. Hazır gıdaların içerdiği mısır nişastası gibi ürünler de sağlık için zararlı olabilmektedir. Özellikle çocuklarımıza yedirdiğimiz yiyeceklerin sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için oldukça önemlidir. Hazır gıdaların içindekiler kısmında bile oldukça yabancı maddeler ile dolu bir liste bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir