İdrar İçilerek Hayatta Kalınabilir Mi?

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 156’ya yükseldiğini açıkladı. Sezer, ayrıca Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Enkaz altında uzun süre kalan bazı vatandaşlarla yapılan röportajlarda kendi idrarını içerek hayatta kaldığını ifade edenler oldu.

Su içmeden kaç gün yaşanır?

Bir insanın günde ortama en az 1,5 lt. su içmesi gerekir. Su içmeden ne kadar süre yaşanabileceği, bulunulan ortamın koşulları, nem dengesi, iklim ve çevresel birçok faktöre bağlıdır. Bilimin susuz yaşanma süresine verdiği cevap 7 gündür. Bir insan susuz en fazla 7 gün hayatta kalabilir. Bu süre 168 saat olarak söylenebilir.

idrar icilirmi

İdrar İçilerek Hayatta Kalınabilir Mi?

Vücut içinde biriken atık maddeler ve fazla su böbrekler aracılığıyla filtrelenir ve idrarı oluşturur. Böbreklerde oluşum gösteren idrar, mesane dediğimiz idrar torbasında birikmeye başlar. İdrar mesane içinde belli bir seviyede dolum gösterdiğinde beyin uyarılır. İdrar kanalı aracılığıyla vücuttan dışarı atılır. Sağlıklı bir insanın idrarında su, üre, ürik asit, kreatinin K+,Na+,CL-, fosfat ve sülfatlar bulunur.

Bir yerde mahsur olarak kalındığı durumda hayatta kalabilmek için, ilk 24 saat içinde idrar içilebilir. Hatta zorlayıcı durumlarda 48 saat içinde de idrardan faydalanılabilir. Bilirsiniz ki suyun çok içildiği durumda idrarın rengi açık sarı veya şeffaftır. İçinde çok fazla su bulunduğu anlamına gelir. Tam bu aşamada idrarın içilmesi zararlı olmaz. Susuz kalındığı süre içinde idrarın rengi koyu sarıya döner. Bu durumda idrarın içindeki üre çoğalır ve içilmesi sakıncalı hale gelir. İçilmesi tavsiye edilmez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir