Categories: Pratik Bilgiler

Eti Mühürlemeyi Öğrenelim

Etin mühürlenmesi kavramını daha önce duymadıysanız tuhaf gelebilir ancak bunu iyice öğrenmeli ve et yemeklerimizde kullanmalıyız. Böylelikle et yemeklerimiz daha lezzetli olacaktır. Nasıl yapılıyor bir bakalım.

Öncelikle marketten ya da kasaptan et alırken aldığımız eti 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde doğratıyoruz. Fakat öncesinden belirtin ki eti dövmesinler.Siz söylemezseniz onlar size eti dövüp öyle vereceklerdir.
Daha sonra aldığımız etlerin arkasını ve önünü ay çiçek yağı ile güzelce yağlıyoruz. Zeytin yağı olur mu ? derseniz. Zeytin yağı maalesef uygun olmuyor. Sonrasında yağladığımız etlerin üzerini güzelce tuzluyoruz. Tuz ve zeytin yağı etin içerisindeki et suyunun korunmasına yardımcı oluyor.
Şimdi sıra geldi eti pişirmeye; ancak size tavsiyemiz et gibi zor pişen ürünleri pişirirken teflon tava kullanmamanızdır. Teflon tavalar yüksek sıcaklıklarda kanserojen gaz salmaktadırlar. Eğer ulaşabilirseniz seramik tavalar ya da dökme demir tava yardımıyla eti ve diğer malzemeleri pişirmenizdir.
Tavayı ocağın üzerine koyduktan sonra tüpün altını olabildiğince çok açarak tavayı önden ısıtmamız gerekiyor.Tercihe göre tavaya birazcık yağ koyabilirsiniz; ancak zaten az önce etleri yağladığımız için bence tavaya ilave yağ koymak eti iyice ağırlaştıracaktır. Etleri tavanın üzerine koyduğumuz andan itibaren büyük bir duman ve cızırtılar çıkacaktır. Bu sizi endişelendirmesin, gayet normaldir.
Yaklaşık 2 – 3 dakika kadar son seviye açılmış ateşte etlerin bir yüzünü pişirmeye devam etmeliyiz. Bu süre geçtikten sonra etlerin diğer yüzü için de aynı işlemi yapıyoruz. Etlerimizin diğer yüzü de piştikten hemen sonra ocak ateşini orta seviyeye getirerek etin içinin dinlene dinlene pişmesini sağlıyoruz.
Bazen et pişirirken et içinin piştiğini anlamak için eti bıçak ya da çatal yardımı ile keserek içine bakarız; ancak sakın bunu yapmayın yoksa etin içerisindeki lezzetli ve faydalı et suyunu kaybedecektir.
Eti pişirdikten sonra servis etmeden önce mutlaka tahta bir yüzeyin üzerine alarak 5 dakika kadar dinlendirin. Bunun sebebi etin içerisindeki et suyunun etin her yerine dağılmasını sağlamaktır.

-kaynak:mutfakyolu.com

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde Son Günüm Olsa Bile isimli şarkısıyla 1. sıraya gelen ve merak edilen…

% gün önce

Fazla Kibir Ayrılık Getirdi, Patiswiss CEO’su İstifa Etmek Zorunda Kaldı

Fazla Kibir Ayrılık Getirdi, Patiswiss CEO'su İstifa Etmek Zorunda Kaldı Patiswiss'in CEO'u Elif Aslı Yıldız…

% gün önce

18/10 18/8 18/0 Paslanmaz Çelik Ne Demek Farkları Nedir?

18/10 18/8 18/0 Paslanmaz Çelik Ne Demek Farkları Nedir? Paslanmaz çelik dünyasında üç farklı tür…

% gün önce

Ömer Ağaya Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ömer Ağaya Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Sosyal medya fenomenlerinden Ömer Ağaya kimdir, nereli, Ömer Ağaya…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı