Böyle Gelinlik Görmediniz

Gelinik denince akan sular duruyor. Genç kızlar en güzel gelinliğe sahip olmak için birbirleriyle yarışıyor. Günlerce model bakıyorlar, deniyorlar, arkadaşlarına danışıp en iyisini seçmeye çalışıyorlar. Gün geçmiyor ki moda firmaları yeniliklerle karşımıza çıkmasın. İşte Yalova’da bir gelinlik firması gündeme bomba gibi düştü. Genç kızlar o gelinliği görebilmek için Yalova’ya gittiler.

O modaevi, 8 kişi tarafından taşınabilen 77 metre uzunluğunda duvağa sahip gelinlik üretti. Plaka kodu 77 olmasından kaynaklı uzunluğunun 77 metre olmasına karar vermişler.
Gelinlik hakkında gazetecilere bilgi veren firmanın sahibi Zehra Kutluay, havaların ısınmasıyla düğünlerde artış görüldüğünü söyledi.
77metreduvak
Moda evi olarak, oluşturdukları koleksiyonda Yalova’ya özgü bir ürün tasarladıklarını anlatan Kutluay, “Modelimiz, Fransız dantelinden ve tamamen el işçiliğinden oluşmaktadır. Bunu yapmaktaki amacımız, bu yaz evlenecek gelin adaylarına farklı bir görsellik sunmaktı” dedi.
Kutluay, emek yoğun bir iş ortaya koyduklarını dile getirdi.
Sektörde 15 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Kutluay, “Tek tek elde işlemelerle oluştu. Uzun duvak, genç kızların her zaman hayalidir. Biz de bunu biraz abartıp Yalova’ya uyarlamak istedik. 77 plakalı olan Yalova’da 77 metre uzunluğunda duvakyaptık. Bunu da Yalova’nın simgesi haline gelen Yürüyen Köşk’te sergilemek istedik” diye konuştu.
Kutluay, gelinliği 3 Mayıs’a kadar tarihi köşkte sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir