100 Yıl Yaşamanın Sırları

Hayatı düzenli olarak yaşamak önemli. Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmanın inanılmaz faydaları var. Aşağıda yazan maddelere uyduğunuz takdirde 100 yıla kadar yaşayabileceğiniz iddia ediliyor.

Uyanma saatinizi 05.00’a almanız gerekiyor. Güne erken başlayıp günün en verimli saatlerinden faydalanmalısınız. Dikkat ederseniz uzun yaşayan insanların böyle yaptığını göreceksiniz.

Akşam da 21.00’dan önce uyumalısınız. Bu saatten sonra vücudun tam dinlenebilmesi olanaklı hale geliyor. Erken kalktığınız için de erken uyumanız doğal.

Bol bol su için. Mineraller ve vitaminler su içinde çözünür. Vücut hücrelerinin en çok ihtiyaç duyduğu madde sudur. Günde yaklaşık 2 litre su içilmelidir.

Taze sebze ve meyveleri yiyin. Gıdaları mevsimine göre tüketin. Günde bir ya da iki bardak yeşil çay için. Yeşil çay yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Yemeklerden önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Dışarıdan getirdiğiniz bakterileri evinize sokmamak için eve girer girmez banyoya koşun.

Odanızı düzenli olarak havalandırın. Kuru kuru toz almak yerine ıslak temizlik yapın ki tozlar yer değiştirmek yerine yok olsun.

Mümkün olduğunca yürüyerek seyahat etmeye çalışın. Gün içinde duş almayı da unutmayın.

Beyin jimnastiği yapın. Bulmaca çözmek, problemlere çözüm aramak beyni daha fazla çalıştırır. Yeni şeyler okuyup öğrenmeye çalışın. Daima pozitif olmaya çalışın, gülümseyin. Kahkaha atmanın ömrü uzattığı söyleniyor. Sinirinizi bozan insanlarla görüşmeyin. Mutlu olduğunuz ortamlarda bulunun.

Aşık olun. Sevgiyi paylaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir