Ankara Çocuk Müzesi Gezisi

Eğer Ankara’da yaşıyorsanız ya da Ankara’ya çok yakınsanız bir de okul çağlarında öğrenmeye meraklı çocuklarınız varsa Ankara Çocuk Müzesine henüz uğramadıysanız çok şey kaçırdınız demektir.

Duyulan bilgiler unutulur. Henüz soyut işlemler dönemine girmemiş çocuklarda ise anlatılan hiçbir şeyin bir anlamı yoktur. Görerek ve dokunarak öğrenilen bilgilerin kalıcılığı ise çok fazladır. Keşfederek öğrenmeye inanan insanlar tarafından kurulan müze çok eğitici olmasının yanında inanılmaz eğlenceli. Sürekli yenilenen faaliyetli de takip etmeye değer. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek çocuk müzesi olma unvanını taşıyor.

4 ayrı keşif alanı bulunuyor. Birinci alanda Vahşi Yaşam ile başlayan, nesli tükenen Dinozorların yanında devam eden ve Ali Babanın Çiftliğindeki doğal yaşamdan Bir Günde Dört Mevsime kadar uzanan farklı ortamlar bulunuyor. İkinci alanda kendi içerisindeki kuralların olmazsa olmaz bir bütünlük oluşturduğu Trafik , Şantiye, Denizcilik- Korsan ve Ayna Labirenti bölümlerinin bir arada olduğu bir keşif alanı var. Üçüncü alan Medya, Marketim, Klinik ve Hep Beraber Çığlık bölümlerinin, günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız temalarının bir arada çeşitlilik sunduğu keşif alanıdır. Dördüncü kısımda ise Ay’da yürüyüşe imkan veriliyor. Tüm çocuklar ayda nasıl yüründüğünü merak ediyor. Yapılan sistemle çocuklar Ay’da yürüyor gibi hissediyorlar. Bunların yanında saymakla bitemeyecek ayrı ayrı öğrenme galerileri de bulunuyor. Çocuklar çok eğleniyorlar.

2013 Kasım ayında hizmete giren merkezin girişi 20 TL’dir.

ankaracocukmuzesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir