Sıkı Bağlamak Saçı Döküyor

Saç kayıpları sadece erkeklerin sorunu değil, kadınların da derdi. Saçın yeterince güneş, oksijen alamaması, tarama, yıkama ve toplama şekilleri bile saçın erken kaybedilmesine yol açabiliyor. Kadınların saça çok önem verdiği biliniyor ve kaydedilmesi büyük üzüntüye sebep olabiliyor.

Uzmanların verdiği bilgiye göre, 35-40 yaşlarındaki kadınların yüzde 25’inin, 40 yaş üzerindekilerin ise yüzde 50’sinin saçı dökülüyor. Saç dökülmesinin yüzde 20’sinin genetik sebeple oluştuğu biliniyor. Op.Dr. İlhan Serdaroğlu, kadınlarda tam dökülmenin oluşmadığı bilgisini veriyor. Ancak incelme ve azalmanın çok büyük çöküntüye sebep olabileceğini belirtiyor.

Saç dökülmesi birçok hastalığın belirtisi olabileceği gibi saça şekil verirken de çok yıpratmamak gerekmektedir. Saç düzleştiriciler, saç yumuşatıcılar, saçın sık boyanması, kalıcı fönler saçı çok yıpratmakta ve kırmaktadır. Saçı çok sıkı bağlamak, örgü yapmak, gererek arkadan bağlamak saça zarar vermektedir. Bu şekilde yapılan işlemler saç bileşenini kalıcı olarak harap ederek saç kaybına neden olmaktadır. Stres de saç dökülmesinin en temel sebeplerinden biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir