Peride Hanım Gerçek Mi, Peride Hanım Tarihte Var Mı, Peride Kimdir?

Başrolünde Hazal Kaya’nın yer aldığı Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi Netflix’te yayınlanmaya başladı. 40-45 dakika arasında olan 8 adet bölümden oluşan dizinin kurgusu Midnight at the Pera Palace dizisinden uyarlamadır. Tarihi anlara sahne olan dizinin konusu hayli ilginç.

Gazeteci Esra’yı canlandıran Hazal Kaya, Pera Palas Otel’e bir iş için gider. Otelle ilgili bilgileri almak için otel müdürü ile yaptığı görüşmelerin sonrasında 411 numaralı otel odasına gider ve olaylar gelişir. Kendisini bir anda 1919 yılı İstanbul’unda bulur. İngiliz subaylarıyla birebir sohbet etme imkanı bulduktan sonra tarihin ilerleyişine yön vermesi sebebiyle başı belaya giren Esra, olayların ciddiyetinin farkına sonradan varır.

peride hanim

Pera Palas dizisinde bahsi geçen Peride Hanım, o zamanlar henüz Atatürk olarak anılmayan Mustafa Kemal adlı subaya aşık olur. Zaman zaman onunla diyaloğa girer ve tarihi bir kişilikmiş gibi görünür.
Gazeteci olan Esra’nın ailesinden biri olan Peride Hanım, Esra’ya birebir olan benzerliği sebebiyle onun yerine geçer. İzleyiciler PEride Hanım diye birinin gerçekte olup olmadığını merak ediyorlar.
Gerçekte yaşamış, Atatürk’ün etrafında bulunmuş olan Peride isimli bir kadın yoktur. Bu tamamen dizi yazarlarının hayalinde olan bir kişiliktir. Peride, Atatürk’e karşı düzenlenmeye çalışılan suikasti de önler.

Dizi ile ilgili gelen yorumlardan çoğu Hazal Kaya’nın oyunculuğu ile ilgili. Gazeteci Ahmet Hakan’ın Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefret ettiğini söylemesi ise gündem oldu. Geçmişe giden ve şaşkın bir kadının hallerini canlandıran Kaya, oldukça sempatik davranıyor. Genç bir kızı canlandırdığı için de uçarı davranması oldukça normal.
Biz Kaya’yı başarılı bulduk. Diziyi de sürekleyici bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Diziyi izlemek isteyenler Neflix üzerinden izleyebilirler.

peride hanim gercek mi hazal kaya

HAZAL KAYA KİMDİR?

Leyla Hazal Kaya 1 Ekim 1990, Konya doğumlu. Hazal Kaya ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi’nde okumuştur.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir.

Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul Balat’ta büyüdü. 1997’de annesi ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle yaşamaya başladı.
Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı. Hazal Kaya 2019 yılında oyuncu Ali Atay ile evlenmiştir. Çiftin Fikret Ali isminde bir oğlu vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir