Özge Şafak Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Taladro ile Büklüm Büklüm isimli parçaya imza atarak merak edilen isimlerden biri haline gelmiştir. Peki Özge Şafak kimdir ? hakkında tüm merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

ozge safak kimdir nereli kac yasinda

Viyana’da söylediği şarkılarla isminden söz ettiren Türk şarkıcı Özge Şafak, ilk Türkçe teklisi Roket’le isimli şarkı ile Türkiye’deki dinleyicilerle buluşmuştu. Şafak, bir konuşmasında “Güzel ülkemdeki her kültür tanesini, ezgilerim ve müziğimle dünyaya taşımak istiyorum” demiştir. Geçmişi araladım, büklüm büklüm, Seven böyle mi sever, Sen olmasan olmaz, Geçmişi araladım, Başka bir zamanda, Hevesim var, Roket gibi şarkıları vardır.

Özge Şafak nereli ? Aslen Elazığlu olup Elazığ doğumludur. Özge Şafak kaç yaşında ? 1988 doğumlu olup olan Şafak 2021 yılı itibariyle de 33 yaşındadır. 2014’ten beri Viyana’da yaşıyor ve opera sanatçısı eşi ile müziğe dair çalışmalarına hem Türkiye’de hem de Avusturya’da devam ediyor.

Bir röportajında aşağıdaki gibi bir konuşma yapmıştır:
Müzik serüvenim 9 yaşımda başladı. Sınıf Öğretmenim, ders sırasında bana bir şarkı söyletti ( çok utandığım hala dün gibi aklımda). ardından öğretmenler odasında diğer öğretmenlere dinletti. okulun büyükler korosuna aldılar ve müzik öğretmeninden eğitim almamı sağladılar. Koro konserinde, solist olarak şarkı söylememle serüvenim başladı. İlk konserime 9 yaşında çıkmış oldum. Sonrasında ailemin desteğiyle bağlama ve solfej dersleri aldım. Bolu’da Güzel Sanatlar lisesini bitirdim. Üniversitede müzik öğretmenliği bölümü sınavını 1.lik ile kazanıp, Şeref Öğrencisi olarak tamamladıktan sonra master eğitimime Marmara üniversitesinde devam ettim ve detaylı bir tez ile tamamladım. Tezim YÖK’de yayında. 2012 yılında İstanbul’da bir okula atandım ve 2 yıllık Görevimi tamamladıktan sonra MEB’den ayrılıp 2014’te Viyana’ya yerleştim. Sonrasında Viyana’da bir konservatuarın jazz keman bölümüne kabul edildim. Türkiye’de daha çok keman ağırlıklı konserler verirken Viyana’ya yerleştikten sonra şarkı söyleyerek müzik yaşantıma devam ettim. Aynı zamanda öğretmenlik yapıyorum. Müzisyenliği , öğretmenliği, öğrencilerimi derinden severek Mesleğimi icra ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir